Til hovedinnhold
suppe

Varm og mettende kjøttsuppe

Hva er vel bedre enn å varme seg på en god, gammeldags kjøttsuppe når det er kaldt ute? Det er den perfekte søndagsmiddagen og den lager seg nesten helt selv.

Varm og mettende kjøttsuppe

1t 25min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

høyrygg (uten bein, i terninger)

rapsolje

grønnsakskraft

laurbærblad

gul løk (i biter)

gulrøtter (i biter)

sellerirot (i biter)

kålrot (i biter)

små poteter (i biter)

purre (finsnittet)

urtebukett av fersk timian, rosmarin og persille

salt

pepper

Fremgangsmetode

Tørk kjøttet godt og skjær i terninger på ca. 2x2 cm.
Varm opp olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kjøttet raskt og ha over i en stor gryte.
Hell kraften og laurbærblad over kjøttet. Kok opp, senk varmen og skum av urenheter for å få en klar suppe. La kjøttet trekke rett under kokepunktet i ca. 1 time.
Rens og skjær alle grønnsakene i biter. Ha løk, gulrot, sellerirot, kålrot og potet i gryta sammen med kjøttet.
Bind sammen noen stilker fersk timian, rosmarin og persille med tykk bomullstråd og legg i gryta. Smak til med salt og pepper og la alt småkoke til grønnsakene er møre, 15-20 minutter.
Fjern urtebuketten og laurbærbladet. Tilsett purre, rør om og la kjøttsuppa trekke 5 minutter til. Server med flatbrød, rundstykker eller nybakt brød.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆