Er du enig i at en kurv norske jordbær gir skikkelig sommerfølelse? Her får du våre beste tips til å lage noe godt med jordbærene.

Norske jordbær kan du godt spise uten noe tilbehør, eller med litt fløte eller en kule vaniljeis. Men du kan også lage noe skikkelig godt med dem! Hvis du skal spise bær, særlig importerte bær uten å varmebehandle dem først, bør du skylle dem grundig eller gi dem en runde i eddikvann. Dette for å fjerne bakterier, virus og parasitter som kan gjøre oss syke.

Å gi bærene et eddikvannbad er veldig enkelt (og det gir ikke smak til bærene): Bruk ½ desiliter eddik (gjerne 7% husholdningseddik) per liter vann, og la bærene ligge i denne oppløsningen cirka et kvarter før du skyller godt med rennende, kaldt vann.

Nå er jordbærene klare for å spises!

Her får du 3 deilige oppskrifter med jordbær:

lag jordbæris av jordbærene.

Jordbæris er skikkelig sommerlykke!

1. Hjemmelaget jordbæris
Is og sommer hører sammen. Og hjemmelaget jordbæris er fantastisk å ha i fryseren, både til gjester og når du er fysen på noe godt i varmen. Og det er faktisk ikke så vanskelig å lage is selv. Har du ismaskin går det nesten av seg selv, men det går fint an å lage god is uten også. Du må beregne cirka seks timer og røre i isen noen ganger under innfrysingen, for å unngå at det dannes iskrystaller. I denne oppskriften bruker vi fløte, egg, jordbær og litt limesaft.
Oppskriften på hjemmelaget jordbæris finner du her. 

Lag Pavlova med jordbær.

Sesongens jordbær er nydelig på Pavlova.

2. Pavlova med friske jordbær
Sprø marengsbunn, myk vaniljekrem og friske bær; ikke rart pavlova er blitt en av våre sommerfavoritter. Og ikke bare smaker den himmelsk, den blir også et naturlig midtpunkt på kakebordet. Heldigvis er det ikke vanskelig å lage pavlova. Du kan gjerne lage marengsbunnen et par dager i forveien, slik at du bare trenger å lage vaniljekremen og pynte kaken før sommergjestene kommer. Det smaker aller best med norske jordbær, men bruk gjerne en blanding av andre bær og frukter i tillegg.
Oppskrift på enkel pavlova med jordbær finner du her

Lag sjokoladefondue med jordbær.

Kombinasjonen av sjokolade og jordbær er magisk.

3. Sjokoladefondue med jordbær
Dette er enkel kosemat som faktisk kan være litt annerledes og god tursnacks også. Alt du trenger å gjøre er å smelte sjokolade, blande i en skvett fløte og litt smør, og lage en jevn blanding. Skal du ha den med på tur, pakker du med en primus og turkjele og varmer opp blandingen når dere tar en rast. Bare pass på at sjokoladen ikke blir for varm, da kan den skille seg og få en litt besk smak. Pakk med rensede jordbær og dypp disse i den varme sjokoladen. Det er sommerluksus! Sjokoladefondue med jordbær egner seg også godt som dessert eller snacks på terrassen, selvsagt!
Oppskrift på sjokoladefondue med jordbær finner du her

FLERE FRISTENDE OG GODE OPPSKRIFTER FINNER DU HER