En god frokost er den beste starten på dagen man kan få. Og nå i ferien har du kanskje lyst til å lage noe ekstra godt? Her er våre beste tips til en deilig feriefrokost.

Har du sommerferie på hytta, eller koser deg hjemme, trenger du kanskje noen tips til å lage en ekstra god frokost. En god frokost kan bestå av nytraktet kaffe eller te, litt juice eller melk, ferskt brød eller rundstykker og godt pålegg. Et kriterium for god frokostmat er at den ikke tar altfor lang tid å tilberede.

210301-u02-marked-bannere-1200x800-7.jpg

Her er 3 tips til en god frokost:

Scones et tips til god frokost.

Scones er perfekt frokostbrød!

Hjemmebakte scones
Nybakte scones er knasende sprø på utsiden og myke og luftige på innsiden. Scones er perfekte på frokostbordet, da deigen ikke trenger å heve. Deigen skal heller ikke jobbes så mye med, så du har dem klare på godt under en time. For å lykkes med scones, kan det være lurt å følge noen grunnregler, blant annet å bruke kalde ingredienser, unngå å arbeide for mye med deigen og å la emnene avkjøle litt før de stekes. Da får du perfekt resultat hver gang.
 
Oppskrift på fine og grove scones finner du her
 

Eggerøre er tips til god frokost.

Server gjerne bacon eller spekeskinke til eggerøren.

Silkemyk eggerøre
En perfekt eggerøre er luftig og myk, og kan like gjerne spises alene som sammen med bacon, røkelaks eller spekeskinke. For å få et godt resultat er det aller viktigste å passe på temperaturen. Trikset er å stoppe stekingen før den er helt ferdig, da setter eggerøren seg på restvarmen i stekeplaten. Og du unngår at eggerøren blir hard og overstekt. Og hvis du vil unngå at eggerøren mister den klargule fargen og blir grålig av pepperet, er det viktig å krydre helt til slutt.
 
Oppskrift på eggerøre som smelter på tunga finner du her
 

Rørt jordbærsyltetøy er tips til god frokost.

Rørte jordbær er det perfekte pålegg på scones.

Rørt jordbærsyltetøy
Finnes det noe bedre enn rørte jordbær til frokost? Dette syltetøyet skal ikke varmebehandles, og bevarer derfor den friske jordbærsødmen bedre enn annet syltetøy. Du kan lage rørt jordbærsyltetøy hvis du har rester etter jordbærdesserten om sommeren, eller bruke frosne jordbær om vinteren. Det tar ikke lang tid å lage rørt jordbærsyltetøy, du lager det faktisk ferdig på noen få minutter.
 
Oppskrift på rørt jordbærsyltetøy finner du her.