Sommer er grilltid, men hva skal du servere til grillmaten? Her får du 3 deilige tilbehør som gjør grillmåltidet helt perfekt!

Duften av nytent grill, varm ettermiddagssol og godt tilbehør til grillmaten er noe av det beste med norsk sommer. Og når det er varmt ute, har vi jo ikke lyst til å bruke så lang tid på kjøkkenet. Derfor har vi laget tre deilige tilbehør til grillmaten som du kan lage i en fei.

3 oppskrifter på deilig tilbehør til grillmaten:

Brokkolisalat som tilbehør til grillmat.

Brokkolisalat blir kanskje din nye sommerfavoritt!

Syrlig brokkolisalat med bacon
Rå brokkoli i salat høres kanskje rart ut, men vi lover deg; denne brokkolisalaten er utrolig god som tilbehør til nesten all slags marinert kjøtt og grillmat. Det er kombinasjonen av den friske kålsmaken, den syrlige dressingen, den salte spekeskinken og de søte rosinene som gjør denne salaten helt unik. I tillegg har vi tilført ristede valnøtter, som gir en flott «tygg» til retten. Du kan også servere denne brokkolisalaten som en selvstendig rett, da kan det smake godt med ferskt brød eller rundstykker til.
Oppskrift på brokkolisalat finner du her
 

Klassisk potetsalat som tilbehør til grillmat.

Klassisk potetsalat smaker godt til nesten alt!

Klassisk potetsalat
Ingen sommer uten potetsalat! Denne klassikeren smaker nydelig til grillmat og er selvskreven på koldtbordet. Potetsalat er også kjempegodt å ta med på piknik, som tilbehør til pølser eller sammen med litt salt kjøtt i en sandwich. Bruk gjerne sesongens norske nypoteter hvis du har tilgang til det, ellers passer det godt å bruke kokte potetrester fra middagen i går. Bland poteter sammen med dressingen og la det gjerne stå og trekke en times tid i kjøleskapet før servering. Du kan tilsette mye godt i en klassisk potetsalat, som sennep, sylteagurk og urter.
Oppskrift på en klassisk potetsalat finner du her
 

Makaronisalat som tilbehør til grillmat.

En kremet makaronisalat er perfekt til røkt og marinert grillmat.

Makaronisalat
Skal du servere salt eller røkt grillmat, som for eksempel sommerkoteletter, smaker det veldig godt med en mild og kremet makaronisalat til. Vi har tilsatt paprika og vårløk i denne oppskriften, men du kan godt bruke andre sprø grønnsaker som gir god tyggemotstand, som sukkererter, gulrot i terninger og maiskorn. Denne makaronisalaten blir ekstra god hvis den får stå og trekke en stund i kjøleskapet før servering.
Oppskrift på makaronisalat og sommerkoteletter finner du her