Hva smaker vel bedre på varme sommerdager enn en sval og deilig milkshake med jordbær? Det er enkelt å lage og er like godt til dessert som leskedrikk i varmen.

Milkshake er populært blant barn i alle aldre og lages i en blender på få minutter. Sesongens solmodne bær gjør jordbærmilkshaken ekstra søt og god. Dette blir lett årets sommerfavoritt!

Milkshake med jordbær

Ekstra tykk milkshake

Iskrem gjør milkshake så god og tykk at du nesten bør begynne å spise den med skje og deretter gå over til sugerør når den har smeltet litt. Vi bruker vaniljeis i tillegg til bær og melk. Jordbæris er selvfølgelig også veldig godt, spesielt om jordbærene har litt lite smak eller du rett og slett har få bær.

Melken kan du også variere. Både kokosmelk eller mandelmelk smaker godt sammen med jordbær.

Prøv også:Frisk og deilig smoothie med banan

Smak av sommer

Rabarbra er en annen sommerfavoritt som smaker godt sammen med jordbær. Bare husk at rabarbra må varmebehandles før den går i blenderen. Noen minutter i ovnen sammen med litt brunt sukker er alt som skal til.

Noen skjeer med hjemmelaget rabarbrasyltetøy gir også god smak.

Revet sitrusskall gir fin kontrast til den søte milkshaken. I denne oppskriften har vi brukt limeskall siden lime og jordbær passer ekstra godt sammen, men prøv også med revet skall av sitron eller appelsin.

Oppskrift på milkshake med jordbær

Til 2 glass trenger du:

  • 300 g vaniljeis eller jordbæris
  • 200 g jordbær (ferdig renset) + noen til pynt
  • 1-2 dl melk
  • 1 lime, revet skall

Sett glassene i fryseren i 30 minutter før du begynner hvis du vil forhindre at milkshaken smelter for fort.

Slik gjør du:

  1. Ha iskrem, rensede jordbær og melk i blenderen.
  2. Vask og tørk limen godt og riv det grønne på skallet. Ha i blenderen og kjør alt til en jevn masse. Milkshaken kan gjerne være veldig tykk – den smelter raskt.
  3. Hell milkshaken over på kalde glass og pynt med det du har lyst på av friske jordbær, krem og annen pynt.

FLERE GODE OG FRISTENDE OPPSKRIFTER FINNER DU HER