Ingenting er vel bedre enn sjømat hvis du skal feriere ved kysten. Her får du 3 enkle og gode sommermiddager med reker

Sol, sjø og reker hører sammen. Skal du feriere ved kysten, er det fristende å lage enkel sommermat med reker til middag. Reker med majones, dill og sitron er selvfølgelig en klassiker, men du kan også utvide repertoaret litt hvis du vil.

Her får du 3 enkle oppskrifter med reker:

Pasta med reker.

Gjør det enkelt og lag kremet pasta med reker til middag.

Pasta med reker
Denne enkle pastaretten tar faktisk bare 20 minutter og lage, og er perfekt hvis du har reker til overs etter en rekefest. Vi har brukt erter i denne oppskriften, men du kan gjerne erstatte disse med grønn asparges, vårløk og sukkererter. Du kan også tilsette ulike urter, for eksempel vil litt estragon gi retten en spennende fransk vri.
 
Oppskrift på kremet pasta med reker finner du her
 

kremet fiskesuppe med reker.

En fyldig og god fiskesuppe merd reker er god sommerferiemat!

Fiskesuppe med reker
En god fiskesuppe er smaken av sommer, enten du har fisket selv eller kjøpt i butikken. Du kan også gå på jakt i grønnsakskuffen, en suppe er perfekt måte å bruke opp rester av rotgrønnsaker. I denne suppa har vi brukt gulrot, men det smaker også godt med biter av sellerirot og persillerot også. Har du frosne grønnsaker, kan disse tilsettes et par minutter før servering. Rekene må også tilsettes rett før servering, de blir lett seige hvis de får for hard varmebehandling. Server gjerne godt brød til, enten hjemmebakte ciabatta eller butikkjøpte bagetter smaker nydelig til.
 
Oppskrift på kremet fiskesuppe med reker finner du her
 

Rekesmørbrød med gode reker.

Rekesmørbrød er en mettende og god lunsj.

Verdens beste rekesmørbrød
Rekesmørbrød er en skikkelig sommerklassiker! Dette er perfekt lunsj, eller deilig småmat på ettermiddagen. I denne oppskriften har vi laget en god rekesalat (som forøvrig er nydelig på alt fra grillpølse til brødskiva) med en majonesblanding, litt sennep, sitron og dill. I tillegg serverer vi rekesmørbrødet på landbrød med avokado og ruccolasalat. Hvis du vil lage en svensk variant kan du servere med rugbrød og kokt egg. Da blir det en mettende og god lunsj som holder lenge.
 
Oppskrift på deilig rekesmørbrød finner du her