Til hovedinnhold
middagstips

Gulrotsuppe med chili og ingefær

Gulrotsuppe er varmende og godt til middag. Denne lager du med chili og ingefær sånn at det sparker litt i ganen.

Gulrotsuppe med chili og ingefær

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

gulrøtter (i biter)

potet

gul løk (grovt hakket)

hvitløksfedd (finhakket)

rød chili (finhakket)

ingefær (finhakket)

kyllingkraft (eller grønnsakskraft)

appelsiner (kun saft)

lime (kun saft)

kremfløte

salt og pepper (smak til)

koriander (til servering)

Fremgangsmetode

Fres gulrot i en god klatt smør og tilsett de andre ingrediensene, med unntak av kremfløte. Kok til gulroten er mør, men ikke kok den for lenge! Da vil suppen miste den fine fargen og bli brun og blass istedenfor knall oransje.
Når gulroten er mør, tilsetter du fløte og kjører suppen med en stavmikser. Har du ikke det, kan du kjøre suppen flere ganger i en foodprosessor.
Smak til suppen med salt og pepper til den smaker slik du vil ha den. Vil du ha den sterkere, smaker du den til med litt cayennepepper.
Dryss gjerne over litt finkuttet gulrot og korianderblad like før servering.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆