Til hovedinnhold
frukt og grønt

Hjemmelaget eplemos uten sukker

Nyt de norske eplene hele vinteren! Hjemmelaget eplemos uten tilsatt sukker er like godt på brødskiva som i tilslørte bondepiker.

Hjemmelaget eplemos uten sukker

30min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

epler (uskrelte)

vann

sitronsaft

vaniljestang (eller kanelstang)

Fremgangsmetode

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Del hvert eple i små terninger.
Ha epleterningene i en kasserolle, hell på vann og sitronsaft. Sitronsaften er med på å gi eplemosen bedre holdbarhet.
Del vaniljestangen i to på langs og ha i kasserollen med eplene.
Kok opp under omrøring. Senk varmen og la eplene småkoke under lokk til de er helt myke. Jo mindre biter, jo raskere blir eplemosen ferdig kokt.
Løft ut vaniljestangen og bruk en stamper til å mose eplene. Bruk stavmikser hvis du vil ha en helt slett mos.
Hell eplemosen på varme, sterile glass. Sett på lokk og avkjøl på benken.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆