Ta vare på sommeren med hjemmelaget rabarbrasyltetøy! Det deilige syltetøyet med den friske smaken passer like godt på iskrem, som på brødskiva.

Rabarbra er smaken av sommer og med hjemmelaget rabarbrasyltetøy kan du nyte den deilige, friske smaken lenge etter sesongen er over. Hvorfor ikke lage en versjon av tilslørte bondepiker med rabarbrasyltetøy?

PRØV OGSÅ: Frisk og sommerlig rabarbrasuppe!

Rabarbrasyltetøy med vanilje

Med rabarbrastilker, sukker og sitronsaft har du alt du trenger for å lage et godt syltetøy, men du kan også tilsette forskjellig krydder for variasjon. Både ingefær, chili, sort pepper og vanilje setter en ekstra spiss på smaken.

Derfor skal du bruke sitron i syltetøyet

Sitron er konserverende og gjør at syltetøyet kan lagres lenger. Det inneholder også pektin, et naturlig næringsstoff som brukes til å tykne syltetøy og marmelader. Frukt og bær som inneholder lite pektin, som rabarbra, trenger hjelp av sitron for at syltetøyet skal tykne.

Du kan også bruke syltesukker, sukker som er tilsatt pektin, eller pektinpulver.

PRØV OGSÅ: Frisk og superenkel rabarbrapai!

Rabarbrasyltetøy på vaniljeis

Oppskrift på rabarbrasyltetøy

Du trenger:

 • 500 g rabarbra
 • 250-300 g sukker
 • 0,5 sitron, saften av

Valgfritt:

 • 0,5 vaniljestang
  eller
 • 0,5 rød chili

Slik gjør du:

 1. Rens og skyll rabarbrastilkene godt. Del i ca. 2 cm lange biter og ha over i en stor kasserolle.
 2. Tilsett sukker og sitronsaft, rør om og la blandingen stå 30-60 minutter. Juster sukkermengden etter hvor søtt eller syrlig syltetøy du liker.
 3. Tilsett en halv vaniljestang eller finhakket chili om du ønsker ekstra smak på rabarbrasyltetøyet.
 4. Kok opp under omrøring. Senk temperaturen og la syltetøyet koke forsiktig til det tykner, 15-20 minutter. Rør om underveis så ikke syltetøyet brenner seg fast i bunnen.
 5. Hell syltetøyet over på varme, rene glass. Sett på lokk med en gang og la de avkjøles i romtemperatur. Uåpnede glass kan oppbevares mørkt og kjølig i 3-6 måneder.

GODE OPPSKRIFTER PÅ TRADISJONSMAT FINNER DU HER