Til hovedinnhold
julemat

Klassiske kokosmakroner

Sprø utenpå og seige inni – slik skal klassiske kokosmakroner være! For mange av oss er kokosmakroner en av de obligatoriske julekakene, og med kun tre ingredienser blir det vel ikke stort enklere?

Klassiske kokosmakroner

10min / 30min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

eggehviter

kokos

sukker

kokesjokolade (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Oppskriften gir ca. 15 kokosmakroner, avhengig av størrelse.
Finn fram en tykkbunnet kjele og ha i eggehviter. Visp lett sammen.
Ha kokos og sukkeret i kjelen sammen med eggehviten. Sett på varmen på platen. Varm den under stadig omrøring, den skal ikke koke. Når massen har en seig konsistens, er den ferdig (etter ca. 8 minutter).
Bruk to spiseskjeer og lag fine topper på et stekebrett med bakepapir, eller bruk en sprøytepose til å lage toppene.
Stek dem midt i ovnen i en forvarmet ovn på 200 ˚C i ca. 10 min. Legg dem på rist til avkjøling.
Vil du ha sjokolade på alle eller noen av kokosmakronene, er dette neste trinn. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroen, men husk å vente til kokosmakronene er helt kalde!
Dypp kokosmakronene i den varme sjokoladen. Du kan også ha den flytende sjokolademassen i en sprøytepose og lage et fint mønster på kakene.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆