Kokosmakroner er manges julefavoritt – og kanskje kan du lage dem med en ekstra tvist i år?

Sprø utenpå og seige inni – slik skal klassiske kokosmakroner være! For mange av oss er kokosmakroner en av de obligatoriske julekakene, og om du vil gjøre en ekstra vri eller to i år, så har vi et par ideer til det også.

210301-u48-marked-bannere-1200x800-5.jpg

Klassiske kokosmakroner er superenkle å lage, og du trenger faktisk bare tre ingredienser. Stort enklere småkaker får du vel ikke ...

Vi bør jo også dele på godene, og kokosmakronene egner seg godt å gi bort som gaver. Legg noen makroner i en pen boks eller et glass og skriv en hilsen på en lapp eller julekort. 

Glad i det seige og sprø? Her er oppskrift på kransekakestenger

Klassiske kokosmakroner er sprø, seige og gode. Med sjokolade eller appelsinfyll får du spennende kokosmakroner med en ekstra smakfull vri!

Klassisk eller med ny vri?

Her kommer en klassisk oppskrift på kokosmakroner som er laget med eggehviter og uten hvetemel. Oppskriften er superenkel. En porsjon av denne oppskriften gir ca. 30 kokosmakroner. 

En annen klassiker: Slik lager du de beste berlinerkransene

En ekstra vri er å dyppe kokosmakronene i smeltet sjokolade. Dette må gjøres etter at de er avkjølt. Det kan være lurt å bruke sjokolade med høy kakaoprosent og litt bitter smak. Dette gir en god balanse i smaken sammen med de søte kokosmakronene.

Vil du lage enda en kul tvist, kan du fylle kokosmakronene med en tykk marmelade. Oppskriften finner du her!

Klassiske kokosmakroner er sprø, seige og gode. Med sjokolade eller appelsinfyll får du spennende kokosmakroner med en ekstra smakfull vri!

Oppskrift på kokosmakroner

Du trenger:
4 eggehviter
200 gram kokos
200 gram sukker
Eventuelt sjokolade

Slik gjør du:

1. Finn fram en tykkbunnet kjele og ha i eggehviter. Visp lett sammen.

2. Ha kokos og sukkeret i kjelen sammen med eggehviten. Sett på varmen på platen. Varm den under stadig omrøring, den skal ikke koke. Når massen har en seig konsistens, er den ferdig (etter ca. 8 minutter).

3. Bruk to spiseskjeer og lag fine topper på et stekebrett med bakepapir, eller bruk en sprøytepose til å lage toppene.

4. Stek dem midt i ovnen i en forvarmet ovn på 200 ˚C i ca. 10 min. Legg dem på rist til avkjøling.

5. Vil du ha sjokolade på alle eller noen av kokosmakronene, er dette neste trinn. Smelt sjokoladen i vannbad eller i mikroen, men husk å vente til kokosmakronene er helt kalde!

6. Dypp kokosmakronene i den varme sjokoladen. Du kan også ha den flytende sjokolademassen i en spruteflaske og lage et fint mønster på kakene.

La deg også friste til å lage verdens beste sirupsnipper!

Klassiske kokosmakroner er sprø, seige og gode. Med sjokolade eller appelsinfyll får du spennende kokosmakroner med en ekstra smakfull vri!

Oppskrift på kokosmakroner med fyll

Du trenger:
Et glass appelsinmarmelade (velg en som ikke er altfor søt)
1,5 ts vaniljesukker (ekte)
Kokosmakroner – bruk oppskriften over, men form kokosmakronene flate før de stekes
Sjokolade

 Slik gjør du:

1. Ha appelsinmarmeladen og vaniljesukkeret i en kjele. La koke på middels varme til det tykner. Dette tar ca. 15 minutter. Avkjøl.

2. Montering: Gjøres rett før servering. Du trenger to «flate» kokosmakroner, legg den tykke marmeladen på den ene siden, og legg den andre kokosmakronen over.

3. Smelt sjokoladen i vannbad og bruk en sprøytepose til å lage sjokoladepynt på toppen.

HER FINNER DU FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ TRADISJONSMAT