Til hovedinnhold
frukt og grønt

Deilig plommesyltetøy

Her er oppskriften som gjør det enkelt å lage verdens beste plommesyltetøy.

Deilig plommesyltetøy

1t / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

plommer

vann

sukker (smak til med mer om ønskelig)

sitron

stjerneanis (kan sløyfes)

Fremgangsmetode

Ha plommer og vann i en vid kjele. Plommene kan du gjerne dele i to eller fire for å korte ned koketiden litt. Plommesteinene trenger du ikke fjerne ennå.
La plommene koke til de er møre, og plukk ut plommesteinene etter hvert som de flyter opp til overflaten. Hvor lang tid dette tar er avhengig av plommer, temperatur og størrelse på gryten, men ca 15-20 minutter.
Trekk gryten av varmen og ha i saften fra sitronen.
Rør inn sukkeret, smak deg frem hvor mye som trengs etter hvor søte plommene er. Rør godt slik at alt sukkeret er oppløst
Sett kjelen tilbake på varmen og kok opp. La småkoke/putre til syltetøyet tykner, ca 20-30 minutter. Ha i stjerneanisen om du vil siste 15 minuttene.
Hell det varme syltetøyet over på rene og steriliserte glass, og skru på lokket med det samme. Oppbevar syltetøyet mørkt og kjølig, og i kjøleskap etter åpning.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆