Til hovedinnhold
norsk

Rømmegrøt – den nygamle festmaten

Rømmegrøt startet som festmat, men ble glemt. Nå skjer det noe med den silkemyke grøten igjen.

Rømmegrøt – den nygamle festmaten

30min / 5min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

seterrømme (35% fett)

hvetemel

helmelk

salt

Fremgangsmetode

Kok rømmen under lokk på lav varme i 10 minutter. Det er viktig å bruke skikkelig seterrømme, ellers vil den ikke skille seg, og du får ikke riktig smak på grøten.
Varm melken i en separat kjele. Ha 1 dl mel i rømmen og rør forsiktig til rømmen skiller seg og smør pipler fram.
Øs smøret av, men ta vare på det til servering. Ha i resten av melet, rør inn og kok opp. Spe med varm melk, litt etter litt, til grøten er passe tykk. Ha i saltet – smak deg fram.
Server grøten med rømmesmør, rosiner, kanel og sukker.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆