Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Seige og sprø kransekakestenger

Disse kransekakestengene er så gode at du må forte deg å gi bort noen før de forsvinner!

Seige og sprø kransekakestenger

20min / 2t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

12 porsjoner

mandler (med skall)

melis

eggehviter (evt. 4 stk om deigen krever mer fuktighet)

Fremgangsmetode

Skåld halvparten av mandlene og la dem tørke over natten, eller et par dager. Mal de tørre mandlene med mandelkvern.
Bland sammen de malte mandlene og melis i en bolle.
Pisk eggehvitene lett sammen. Kjør mandelblandingen i en foodprocessor og bland inn litt og litt av eggehviten til du får en fin konsistens. Deigen skal være seig og fast.
Pakk deigen i plastfolie og la den stå kjølig et par timer eller til neste dag.
Del deigen i 8 emner og trill lange fingertykkepølser. Del opp i ca 8 cm lange biter. Legg på et stekebrett med bakepapir, stek midt i ovnen på 200 ˚C med over- og undervarme i ca. 8-10 minutter til de såvidt er gylne. Sett til avkjøling.
Smelt kokesjokolade over vannbad. La sjokoladen avkjøle litt, slik at den ikke blir så flytende.
Dypp endene og/eller dekorer med smeltet sjokolade som kan sprøytes i tynne striper over stengene.
Strø på perlekuler eller annen pynt før sjokoladen stivner. Legg dem på bakepapir til sjokoladen har stivnet. For å få dem raskere stive kan de settes litt i fryseren.
Du kan også pynte kransekakestengene med melis og eggehvite som blandes.
Kransekake kan med fordel fryses og tas opp ved en senere anledning. Oppbevares i en lufttett boks.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆