Til hovedinnhold
frukt og grønt

Saltkokte nypoteter med dip

Norske nypoteter er en himmelsk delikatesse. Her er oppskriften som gir ekte hverdagslykke.

Saltkokte nypoteter med dip

15min / 10min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du til saltkokte nypoteter:

nypoteter

havsalt

Dip:

lettrømme

kesam (original)

hvitløk (presset)

kajennepepper

ferskpresset sitronsaft

paprikapulver

salt (smak til)

Fremgangsmetode

Skrubb potetene og legg dem i et kokekar, dryss over salt og hell på så mye vann at potetene så vidt dekkes.
Kok potetene under lokk til de er møre (10–15 minutter avhengig av størrelsen). Hell av kokevannet.

Dip

Rør sammen ingrediensene til dippen og smak den til med salt.
Server potetene som en selvstendig smårett eller som snacks med dippen ved siden av.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆