Her er tilbehøret med salater og poteter som går til all grillmat i sommer.

Sommer betyr grillmat, og grillmat er så mye mer enn pølse i lompe og kotelett med potetsalat. Det finnes så mye godt tilbehør du kan servere sammen med det grillede kjøttet eller de grillede grønnsakene dine! Her får du fem favoritter som løfter grillmaten til nye høyder:

 

1. Saltkokte poteter:
Kok små poteter med tynt skal sammen med store mengder salt. Etter vanlig koketid heller du av kokevannet og det vil legge seg et tynt lag av salt rundt hele poteten. Nydelig som det er, eller stek de i litt olje eller smør for ennå med smak. Rører du sammen majones med hvitløk har du enkelt aioli som er supert til potetene.

Slik blir nypotetene aller best.

2. Ovnsstekte potetbåter:
Skru ovnen din på maks styrke og stek potetbåter vendt i litt olje i en god halvtime. Når de får steke på høy varme blir de karamelliserte, sprø og perfekte å servere til grillet kjøtt.

Ny vri på potetsalaten. 

 

3. Brokkolisalat:
Brokkolisalat er den nye trendsalaten som passer like bra både til fugl, fisk, kjøtt, pølser eller som en egen liten rett. 

4. Grillet kål eller hjertesalat:
Ringle over litt olivenolje og krydre med salt og pepper. Fiks ferdig på under fem minutter. Se vår oppskrift på grillet hjertesalat her.

Grillet hjertesalat med verdens beste dressing.jpg

5. Grillet sitron:
Del sitronen i to, grill med snittflaten ned på høy varme og skvis den deilige sitronsaften over kjøt og salat. Genialt enkelt og nydelig på smak. 

GODE OPPSKRIFTER PÅ TRADISJONSMAT FINNER DU HER