Har du lyst på en lett og enkel middag i varmen, skal du gå for en av disse deilige salatene med kylling, pasta og fetaost.

Akkurat nå er mange av grønnsakene på sitt aller beste, og hva er vel bedre enn å nyte dem i en frisk og god sommersalat? Når det er varmt ute, frister det ikke å stå inne og lage mat. Disse salatene kan du godt ta med deg på piknik til stranda eller parken. Pakk dem i en stor plastboks som er egnet for mat, og legg ved en eller to kjøleelementer. Så holder maten seg frisk til du skal spise den.

3 lette og gode sommersalater:

Kyllingsalat er god sommersalat.

Jordbær smaker veldig godt i salat!

Kyllingsalat med jordbær
Visste du at norske jordbær er perfekt i salat? Jordbærene tilfører frisket og sødme, i tillegg til at det ser veldig innbydende og lekkert ut. Bruk ferdiggrillet kylling og del denne opp i små biter sammen med avokado, hjertesalat og sukkererter. Du kan gjerne bruke andre grønnsaker også, la restene i kjøleskapet være med på å bygge opp en herlig sommersalat. Vi har laget en frisk og deilig dressing av ferske urter, sitron og litt honning. Server gjerne godt brød til salaten, for eksempel focaccia.

Oppskrift på kyllingsalat med jordbær og urtedressing finner du her

Gresk salat er en god sommersalat.

Gresk salat er en sommerklassiker!

Gresk salat
Hvis ikke vi kan reise til Hellas får Hellas komme til oss, i form av en deilig gresk salat. Det er den klassiske kombinasjonen av kremet fetaost, salte oliven, gode tomater og smaksrik oregano som gjør denne sommersalaten så unik. Akkurat nå er tomatene på sitt aller beste, og du kan velge mellom mange ulike typer. Piccolo-tomater fra vår Smak-serie er søte og gode cherrytomater som er smakfulle og gode året rundt. Server gjerne gresk salat sammen med godt brød.


Oppskrift på gresk salat finner du her

Pastasalat er god sommersalat.

Pastasalat er perfekt turmat.

Kremet pastasalat med bacon
Dette er den perfekte salaten for å bruke opp rester i kjøleskapet. Kok pasta, lag dressing og ha i de grønnsakene du liker best. Vi har brukt paprika, reddiker og sukkererter, men du kan også ha i agurk, gulrot og mais. Hemmeligheten bak en skikkelig god pastasalat er dressingen. Vi har tilsatt revet parmesan og sitronsaft, som gir dressingen både fylde, god smak og den perfekte syrligheten. 

Oppskrift på kremet pastasalat med bacon finner du her