Sommerlykke er en brødskive med smør og rørt jordbærsyltetøy. Med dette tipset kan du ta vare på den gode sommersmaken lenge.

Vil du ha hjemmelaget jordbærsyltetøy uten at du behøver å ta fram en eneste gryte eller sterilisere et eneste syltetøyglass? Ikke bare er det fullt mulig – det er både lettvint og raskt. Og resultatet blir det som muligens er verdens aller beste jordbærsyltetøy!

Smaken av sommer

Vi liker å si at norske jordbær er i verdensklasse når det kommer til smak. Den deilige sødmen kommer av at bærene får lange dager i solen, mens de kjølige nettene sørger for frisk balanse i bærene. Det norske klimaet er altså helt avgjørende.

Når søte, solmodne jordbær røres sammen til syltetøy i stedet for å kokes, bevares mer av den deilige smaken vi forbinder så sterk med sommer. Den skånsomme metoden ivaretar også viktige næringsstoffer som vitaminer og antioksidanter som bærene er proppfulle av.

🍓Mer sommersmak: Bringebærsyltetøy med kun 2 ingredienser🍓

jordbær til hjemmelaget jordbærsyltetøy

Rørt jordbærsyltetøy på 1-2-3

Rørt jordbærsyltetøy er den raskeste måten å ta vare på den deilige smaken av solmodne bær lenge etter sommeren har dratt sin vei.

Frysetøyet og sukkeret er med på å konservere jordbærene slik at du kan nyte smaken av solmodne bær langt etter at sommeren har dratt sin vei. Sitronskallet er en fin kontrast til de søte bærene, i tillegg til at det inneholder naturlig pektin (stivelse) som ikke jordbærene har så mye av.

Siden dette jordbærsyltetøyet ikke er kokt og dessuten har relativt lavt sukkerinnhold, bør det oppbevares i frysen. Hell syltetøyet over på oppbevaringsposer med lynlås, merk med dato og legg i frysen.

Et nyttig tips er å legge posene flatt i frysen. Da går det raskt å tine opp når du blir skikkelig fysen på hjemmelaget jordbærsyltetøy. Smaken er like fersk som da det var nyrørt.

🍓Nyt sommerens beste bær: Lekker kyllingsalat med jordbær og urtedressing🍓

jordbærsyltetøy i fryseposer

Oppskrift på rørt jordbærsyltetøy

Du trenger:

  • 4 kg jordbær
  • 1 kg sukker
  • 1 pose frysepulver (45 g)
  • 1 sitron, revet skall av (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Rens og skyll jordbærene i iskaldt vann. Tørk lett med kjøkkenhåndkle.
  2. Ha en tredjedel av bærene i en stor bolle og mos sammen med sukker og frysetøy. Bruk en potetstamper eller visp med håndmikser til du har en relativt klumpfri røre.
  3. Del resten av jordbærene i fire og vend inn i jordbærrøren.
  4. Skyll sitronen og tørk godt. Bruk fint rivjern til å rive det gule på skallet. Du kan også bruke et zestjern. Rør sitronskallet inn i jordbærsyltetøyet.
  5. Hell det rørte syltetøyet over på solide oppbevaringsposer med lynlås. Husk å merke posene med innhold og dato.
  6. Legg posene flatt i frysen, så tiner syltetøyet raskt.

GODE OPPSKRIFTER PÅ TRADISJONSMAT FINNER DU HER