Sommerlykke er en brødskive med smør og rørt jordbærsyltetøy. Med dette tipset kan du ta vare på den gode sommersmaken lenge.
Vil du ha hjemmelaget jordbærsyltetøy uten at du behøver å ta fram en eneste gryte eller sterilisere et eneste syltetøyglass? Ikke bare er det fullt mulig – det er både lettvint og raskt. Og resultatet blir det som muligens er verdens aller beste jordbærsyltetøy!
Smaken av sommer
Vi liker å si at norske jordbær er i verdensklasse når det kommer til smak. Den deilige sødmen kommer av at bærene får lange dager i solen, mens de kjølige nettene sørger for frisk balanse i bærene. Det norske klimaet er altså helt avgjørende.
Når søte, solmodne jordbær røres sammen til syltetøy i stedet for å kokes, bevares mer av den deilige smaken vi forbinder så sterk med sommer. Den skånsomme metoden ivaretar også viktige næringsstoffer som vitaminer og antioksidanter som bærene er proppfulle av.
🍓Mer sommersmak: Bringebærsyltetøy med kun 2 ingredienser🍓

Rørt jordbærsyltetøy på 1-2-3
Rørt jordbærsyltetøy er den raskeste måten å ta vare på den deilige smaken av solmodne bær lenge etter sommeren har dratt sin vei.
Frysetøyet og sukkeret er med på å konservere jordbærene slik at du kan nyte smaken av solmodne bær langt etter at sommeren har dratt sin vei. Sitronskallet er en fin kontrast til de søte bærene, i tillegg til at det inneholder naturlig pektin (stivelse) som ikke jordbærene har så mye av.
Siden dette jordbærsyltetøyet ikke er kokt og dessuten har relativt lavt sukkerinnhold, bør det oppbevares i frysen. Hell syltetøyet over på oppbevaringsposer med lynlås, merk med dato og legg i frysen.
Et nyttig tips er å legge posene flatt i frysen. Da går det raskt å tine opp når du blir skikkelig fysen på hjemmelaget jordbærsyltetøy. Smaken er like fersk som da det var nyrørt.
🍓Nyt sommerens beste bær: Lekker kyllingsalat med jordbær og urtedressing🍓

Oppskrift på rørt jordbærsyltetøy
Du trenger:
- 4 kg jordbær
- 1 kg sukker
- 1 pose frysepulver (45 g)
- 1 sitron, revet skall av (kan sløyfes)
Slik gjør du:
- Rens og skyll jordbærene i iskaldt vann. Tørk lett med kjøkkenhåndkle.
- Ha en tredjedel av bærene i en stor bolle og mos sammen med sukker og frysetøy. Bruk en potetstamper eller visp med håndmikser til du har en relativt klumpfri røre.
- Del resten av jordbærene i fire og vend inn i jordbærrøren.
- Skyll sitronen og tørk godt. Bruk fint rivjern til å rive det gule på skallet. Du kan også bruke et zestjern. Rør sitronskallet inn i jordbærsyltetøyet.
- Hell det rørte syltetøyet over på solide oppbevaringsposer med lynlås. Husk å merke posene med innhold og dato.
- Legg posene flatt i frysen, så tiner syltetøyet raskt.