Til hovedinnhold
restemat

Nachos med kalkunrester

Har du rester av kalkun er det mye godt du kan lage til middag – prøv for eksempel deilige nachos med smeltet ost! Raskt å lage, særlig når du har ferdigstekt kalkunkjøtt for hånden, og faller i smak hos både store og små!

Nachos med kalkunrester

15min / 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

2 porsjoner

rapsolje

ferdig stekt kalkunkjøtt (revet eller i terninger)

gul løk (finhakket)

tacokrydder

vann

salte tortillachips (ca. 185 gram)

revet ost

Finsnittet vårløk

fersk koriander (finhakket)

lime (i båter)

salsa

rømme

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 225 grader.
Varm opp olje i en stekepanne og brun kalkunkjøttet raskt.
Tilsett finhakket løk og tacokrydder. Rør om og la alt steke i omtrent 1 minutt. Tilsett vann og rør om. Stek videre til omtrent all væske har fordampet.
Bruk stekebrett eller en stor ildfast form og spre tortillachipsene i et jevnt lag utover sammen med litt revet ost.
Fordel kjøttblandingen over og dryss på resten av osten. Stek midt i ovnen til osten har smeltet.
Dryss på vårløk og koriander og server med salsa, rømme og limebåter som tilbehør.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆