Hva gjør du med middagsrestene? Har du rester av kylling kan du lage veldig mye godt til lunsj og middag dagen etter.

Rester av kylling bør spise ganske kjapt, eller fryses ned. Ferdiggrillet kylling har lenger holdbarhet i kjøleskapet enn rå kylling. Heldigvis er det så mye godt du kan lage med kyllingrestene, så det trenger ikke å bli et problem. Og det beste er at du kan få brukt opp mange grønnsaker du har liggende også i disse oppskriftene.

Du finner 3 deilige oppskrifter med rester av kylling lenger ned i artikkelen:

3 gode oppskrifter med rester av kylling:

Lag salat med rester av kylling.

Kyllingsalat er godt til både lunsj og middag.

1. Salat
Kyllingsalat er et lett og godt måltid, som egner seg like godt som lunsj som til middag. Her kan du bruke de grønnsakene du allerede har i kjøleskapet, og supplere med de du liker best. Vi har tilsatt kidneybønner i salaten for å gjøre den ekstra mettende og god. En frisk og god urtedressing og ristede nøtter gjør denne salaten til en herlig smaksbombe. 

Oppskrift på kyllingsalat med urtedressing finner du her

sandwich med rester av kylling.

Du kan gjerne bruke daggammelt brød til denne sandwichen.

2. Sandwich
Rist to brødskiver, smør med litt majones og fyll sandwichen med salatblader, bacon, rødløk, tomater og kylling. Sandwich er veldig enkel lunsjmat som er perfekt hvis du skal ta med mat på tur. Pakk sandwichene inn i matpapir og oppbevar dem avkjølt fram til du skal spise. Hvis du skal ha piknik på stranda i varmen, kan det være lurt å legge et kjøleelement bagen sammen med maten. 

Oppskrift på sandwich med kylling finner du her

Wraps med rester av kylling.

Kyllingwraps er god lunsjmat.

3. Wrap
En annen lunsj- og turmatklassiker er wraps. Disse er kjempeenkle å lage og lette å ta med seg i sekken eller piknikkurven. Alt du trenger å gjøre er å fylle store tortillalefser med det du har av gode råvarer i kjøleskapet. En god kombinasjon sammen med kylling er paprika, mango, rødløk, salatblader og koriander. Rør sammen en enkel rømmedressing med karri og ha på før du ruller tortillaene stramt sammen og fester med en tannpirker.

Oppskrift på wraps med kylling finner du her

FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ RESTEMAT FINNER DU HER