Til hovedinnhold

Slik bruker du rester av rotgrønnsaker

Restemat

Spar på små og store rester av rotgrønnsaker, det kan det bli mange deilige middager av.

Fargerike rotgrønnsaker av forskjellige slag, oppdelt og hele, på hvit marmorfjøl på et bord. Skrell og biter av rotgrønnsaker ved siden av.

Rotgrønnsaker er en samlebetegnelse for en stor familie av grønnsaker. Her finner du både gulrøtter, beter, sellerirot, persillerot, pastinakk, kålrot og nepe, og felles for dem er at de vokser under jorda. De fleste av rotgrønnsakene kommer i løpet av sommeren. Heldigvis er holdbarheten til rotgrønnsaker veldig god, så du får kjøpt de fleste av de norske rotgrønnsakene hele året.

Visste du at rester av rotgrønnsaker kan tilsettes i supper og sauser for ekstra god smak? Til og med skallet kan brukes! Tilsett biter av gulrot, sellerirot eller persillerot når du lager tomatsaus eller -suppe, så blir maten både mer smakfull og ekstra næringsrik!

Rotgrønnsaker er en del av norsk husmannskost, og er nydelig tilbehør til nesten alt av tradisjonsmat. Her har vi samlet 3 enkle og supergode oppskrifter med forslag til hva du kan gjøre med rester av rotgrønnsaker!

3 deilige oppskrifter med rester av rotgrønnsaker

Se flere oppskrifter
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Flere gode oppskrifter på restemat finner du her!