Ikke la kålhodet råtne i kjøleskapet, men lag noe godt til middag. Her får du våre beste oppskrifter med rester av kål.

Har du rester av kål i kjøleskapet, er det mye godt du kan lage! Kålfamilien er stor og innbefatter blant annet hodekål, rødkål, rosenkål, spisskål og kinakål.  Kål har lang holdbarhet på grunn av det tynne vokslaget på bladene som beskytter mot uttørking. Oppbevar helst kålen i kjøleskap, gjerne pakket i plast.

Du finner 3 deilige oppskrifter med kålrester lenger ned i saken. Se flere restemat-tips i vår YouTube-kanal:

3 oppskrifter med rester av kål

Lag coleslaw med rester av kål.

Coleslaw er også godt i en sandwich sammen med kokt skinke.

1. Coleslaw
Coleslaw er en kremet råkostsalat som er perfekt tilbehør til fiskepinner og grillmat. Den syrlige kålsalaten er faktisk veldig god til spekemat og roastbiff også. Ifølge Wikipedia spiste allerede de gamle romerne en variant av coleslaw, men vi forbinder denne salaten kanskje mest med Sørstatene i USA. Nå har den blitt en favorittsalat på norske middagsbord også. Du kan bruke alle typer kål til coleslaw, men de fleste bruker hodekål. Bruker du rødkål blir salaten rosa og fin. Det kan være et godt tilbehør til både julepølse og juleskinke, og passer fint inn på julens mange koldtbord.

Oppskrift på en enkel og god coleslaw med kål og gulrot finner du her
 

Lag grønnsakgrateng med rester av kål.

Grannsøkgrateng er en perfekt restemiddag.

2. Grønnsakgrateng
Grønnsakgrateng er perfekt når du vil spise opp rester av kål og rotgrønnsaker i kjøleskapet. Du kan bruke både hodekål, rødkål og spisskål i gratengen, i tillegg til det du måtte ha av rotgrønnsaker som begynner å bli litt slappe. For du kan bruke alle slags rester i denne grønnsaksgratengen, både stekte, kokte og rå grønnsaker fra tidligere middager. Og det beste er at gratengen er enkel å lage og tar ikke så lang tid. Server gjerne med litt godt brød til.

Oppskrift på en deilig grønnsaksgrateng finner du her.

Lag kålruletter med rester av kål.

Har du glemt hvor godt kålruletter er?

 3. Kålruletter
Saftige kålruletter med poteter og tyttebær er skikkelig god, norsk husmannskost. Pakk inn kjøttfarse i kålblader og få en tradisjonsrik og god middag. Det smaker kjempegodt og er en flott mulighet til å bruke opp kålhodet du har liggende i grønnsaksskuffen. Det vanligste er å bruke hodekål til kålruletter, men du kan godt bruke både spisskål og kinakål også. Til kålruletter passer alle slags kjøttdeiger og du kan blande deigen med krydder du liker best. Forvell kålbladene raskt og pakk inn farsen til små pakker. Stek dem i ovnen i cirka 20 minutter.

Oppskrift på saftige og gode kålruletter med tyttebær finner du her

FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ RESTEMAT FINNER DU HER