Til hovedinnhold

Slik bruker du opp rester av rømme og fløte

Restemat

Har du rester av rømme, fløte eller kefir i kjøleskapet? Ikke la dem gå til spille, de gjør nesten alt av bakst og kaker enda bedre. Dessuten er de supre å ha på lur til en kremet saus eller gryte!

Rester av fløte, rømme og melk i diverse gjennomsiktige glass, mugger og krus på blåmalt trefjøl.

Har du et halvt beger rømme eller en skvett fløte igjen er det bare å glede seg. Meierirester er gull å ha for hånden; de gjør nemlig kaker og vafler ekstra saftige og gode. Og har du créme fraîche kan du gjøre smaken på sauser og gryter enda bedre.

Slik oppbevarer du meieriprodukter

Meieriprodukter må oppbevares i kjøleskap, helst i originalemballasjen. Du kan fryse meieriprodukter, men vær klar over at rømme og créme fraîche endrer konsistens etter tining.

Bruk sansene før du kaster, best før-datoen betyr ikke nødvendigvis at produktet er dårlig etter. Så lenge det ikke smaker surt eller beskt, eller konsistensen har endret seg, kan du bruke meierirestene i maten. Men har produktet fått mugg eller gjær, må du kaste det. 

Vi liker å bruke rester av rømme og fløte i både vafler, kaker og i middagsretter. Bare se her!

5 deilige oppskrifter med rester av meieriprodukter

Se flere oppskrifter
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Flere gode oppskrifter på restemat finner du her!