Tørt brød er et fantastisk utgangspunkt for gode matretter og spennende tilbehør. Se så mye godt du kan lage av rester av brød.

Har du rester av brød i brødboksen? Få ting smaker så godt som ferskt brød, men de aller færreste av oss spiser så mye brød at vi aldri får rester. Tørre skalker i brødboksen kan heldigvis få nytt liv med noen enkle triks.

Gode tips til oppbevaring av brød

  • Ferskt brød holder seg aller best hvis du pakker det inn i et rent tøystykke og oppbevarer det i en brødboks av keramikk eller blikk.
  • Du kan også la brødet ligge uten emballasje på skjærefjøla med snittflaten ned.
  • Brød egner seg godt til frysing, gjerne skåret i skiver, så kan du ta ut akkurat det du har behov for.

Brød trives best i tomtemperatur. I motsetning til mye annen mat, tørker brødet fortere ut i kjøleskap.


 
3 gode oppskrifter med rester av brød:

1. Ostesmørbrød
Rekker du ikke å lage middag eller har lyst på noe varmt til kvelds, er ostesmørbrød tingen! Du kan variere ostesmørbrød i det uendelige, ta en titt i kjøleskapet og se hva du finner. Du kan bruke mange typer ost i kombinasjon med kjøttpålegg, spekeskinke, pølser, eller bare lage en enkel variant med ost og ketsjup.

Lag krutonger av rester av brød.

Krutonger smaker nydelig til tomatsuppe og i salater.

2. Krutonger
Hjemmelagde krutonger smaker kjempegodt i salater og som topping på en suppe. Det er veldig enkelt å lage krutonger: kutt brødskiver i små terninger og bland med olje, salt og oregano i en bolle. Fordel brødterningene på et bakebrett og stek i ovnen på 200 grader til de er sprø, cirka 15 minutter. Oppbevar krutongene i en lufttett boks.

Oppskrift på tomatsuppe med hjemmelagde krutonger finner du her

Lag brødrasp av rester av brød.

Hjemmelaget brødrasp er nydelig på fiskepinner.

3. Brødrasp
Brødrasp er supert til å strø over gratengen, til panering av fiskepinner eller i tilslørte bondepiker. Alt du trenger å gjøre er å steke brødskivene på 120 grader i ovnen til brødet er tørt, ca. 20 minutter. Snu skivene midtveis i stekingen. Når brødet et avkjølt kan de enten raspes eller knuses med en kjevle (husk å ha brødet i en lukket plastpose).

Oppskrift på fiskepinner med hjemmelaget brødrasp finner du her

SE FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ RESTEMAT