Til hovedinnhold
middagstips

Blomkålsuppe med bakt hvitløk

Med dette trikset får du ekstra god og mye smak på blomkålsuppen. Topp med hjemmelagede parmesankrutonger for prikken over i'en!

Blomkålsuppe med bakt hvitløk

1t 15min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

blomkålhode

hvitløk

gul løk (liten)

melk

olivenolje

fersk timian (finhakket)

salt

pepper

Parmesankrutonger:

brødskiver (tørre)

revet parmesan

olivenolje

salt

pepper

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 200 grader. Skjær toppen av hvitløken og sett den på et stykke folie. Tilsett 1 ts olivenolje og litt salt og pepper, og samle folien rundt hvitløken. Sett den inn i ovnen.
Hakk løken i små biter og del blomkålhodet i buketter. Legg disse på et stekebrett og fordel olivenolje, timian, salt og pepper over. La blomkålblandingen bake i ovnen 25-30 minutter.
Sjekk hvitløken. Den skal være helt myk når den er ferdig. Ta den ut når den er ferdig og la den avkjøle seg på kjøkkenbenken.
Ta ut blomkålen når den er ferdig bakt, du skal kunne stikke en gaffel enkelt gjennom stykkene. Sett inn krutongene og la dem bake i ovnen i 6-8 minutter, til de er gyllenbrune.
Hell melken i en gryte og kok opp. Tilsett løk og blomkålblandingen, samt den bakte hvitløken, og blend til en jevn suppe med stavmikser.

Parmesankrutonger

Skjær brødskivene i små firkanter, legg dem på et stekebrett og vend dem i olivenolje. Strø over salt og pepper.
Ta krutongene ut av ovnen og dryss parmesan over.
Server blomkålsuppen med krutonger ved siden av og gjerne litt ekstra olivenolje.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆