Til hovedinnhold

Slik bruker du rester av løk

Restemat

Løk er en av de mest anvendelige grønnsakene vi har, og kan brukes i mange retter. Løken endrer nemlig både smak og konsistens etter hvordan du tilbereder den.

Løk i forskjellige sorter og farger ligger på kjøkkenbenk med fjøl i marmor. Rødløk, guk løk og sjalottløk, både hel, i båter og i ringer.

Har du rester av løk, er det bare å glede seg. Løkfamilien er stor, og du finner løk i mange former og varianter, blant annet gul løk, rødløk, sjalottløk, småløk, purre og vårløk.

Slik oppbevarer du løk

Hvis du skal oppbevare løk lenge, bør den helst ligge i et nett eller papirpose på et mørkt og kaldt sted. Skal du bruke løken i løpet av et par uker kan den godt oppbevares i romtemperatur, men unngå direkte sollys og varme overflater.

Stekt løk er klassisk tilbehør til blant annet karbonader og seibiff, og løk spiller en viktig rolle som smakstilsetning i sild på glass, men den kan også spille hovedrollen til middag. Bare se her!

4 supre oppskrifter med rester av løk

Se flere oppskrifter
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

Flere gode oppskrifter på restemat finner du her!