Rester av kokte poteter er gull dagen etter. Her får du tre gode retter med potetrestene.

Etter en god middag er det ikke uvanlig å sitte igjen med rester av poteter. Det kan det bli mye god mat av! Kokte poteter holder seg fire-fem dager i kjøleskap, men kan bli litt tørre etter et par dager.

 

Rå poteter holder lenge hvis du oppbevarer dem mørkt og kjølig, gjerne i en kjeller eller i grønnsakskuffen i kjøleskapet. Oppbevar dem helst i originalemballasjen. Aller best holdbarhet har poteter som ikke er vasket.

Du finner 3 deilige oppskrifter på rester av poteter under filmen:

3 oppskrifter med rester av kokte poteter:

Lag potetmos med rester av poteter.

Her får du tre deilige varianter av potetmos.

1. Potetmos
Poteter egner seg ikke til frysing, men det gjør potetmos. Skrell potetene og mos dem sammen med melk/fløte og litt smør. Lager du mye på en gang, kan det være lurt å dele den opp og fryse ned i mindre porsjoner. Så tar du ut det du trenger til neste middag. Du kan variere potetmos i det uendelige, du kan for ekempel smaksette mosen med kremost og gressløk, oliven og sitronskall, og pastinakk og hvitløk.

Oppskrift på potetmos finner du her

Lag spansk omelett med rester av poteter.

Skap sydenstemning hjemme med spansk omelett på tapasbordet.

2. Spansk omelett

Spansk omelett er en klassisk spansk smårett, som er selvskreven på et tapasbord. Du har kanskje bestilt den under det spanske navnet tortilla når du har vært på ferie? Denne omeletten er perfekt å servere til lunsj eller som en rask og lettvint restemiddag. Del de kokte potetene i skiver og fordel i en panne sammen med løk og eggestand. Spansk omelett smaker veldig godt med spekeskinke og godt brød til, gjerne focaccia eller ciabatta. 

Oppskrift på spansk omelett finner du her

Bondeomelett med rester av poteter.

Bondeomelett er den perfekte restemiddag.

3. Bondeomelett
Bondeomelett er en klassiker i mange land, og du finner den i utallige varianter. Bondeomelett er en perfekt måte å bruke opp både potetrester og andre rester du har i kjøleskapet. I denne oppskriften har vi blandet inn masse godsaker, både søte cherrytomater, stekt bacon, basilikum og chevre. Skal du lage noe godt til lunsj, bidra med noe på koldtbordet eller lage noe godt til kvelds, er denne omeletten perfekt!

Oppskrift på bondeomelett finner du her

FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ RESTEMAT FINNER DU HER