Lager du bakt ostekake, blir den fort en favoritt på kakebordet!

Her i Norge lager vi ofte ostekaker som ikke skal bakes, men hvor fyllet lages med gelatin og står i kjøleskapet for å stivne. I de senere årene har den amerikanske ostekaken, som bakes i ovnen, blitt mer populær.

Og vi skjønner godt hvorfor.

Denne praktversjonen av en ostekake er laget med Oreo-kjeks, sjokoladeganache (sjokoladesaus) og bringebær.

Kombinasjonen av smaker og konsistenser er helt fantastisk: Her får du sprø kjeksbunn, myk ostekake med skinnende sjokoladekrem på toppen sammen med røde, friske bringebær.

Prøv også: Deilig ostekake med bringebærlokk 

Bakt ostekake til mange

Bakt ostekake er ikke vanskelig å lage, og den er perfekt å lage dagen før dere skal spise den, for kaken blir bare bedre av å tilbringe en natt i kjøleskapet. På den måten blir det lite stress den dagen du skal servere kaken.

Alt du trenger å gjøre er å lage den enkle sjokoladesausen og pynte med bringebær. Resultatet blir bare lekkert!

For å få den perfekte konsistensen på vår bakte ostekake baker vi den i vannbad, omtrent som en karamellpudding. For sikkerhets skyld pakker vi den inn i folie, for ikke å risikere at vannet trenger inn i kaken mens den står i ovnen.

Bakt ostekake er kjempegodt, men mektig. Så en hel ostekake holder minst til 12 personer – kanskje 18? Og skulle det bli litt igjen etter selskapet, holder den seg fint i kjøleskapet noen dager ekstra.

Bakt ostekake blir fort en favoritt på kakebordet! Denne er med Oreo-kjeks, sjokoladesaus og bringebær. Oppskrift på bakt ostekake.

Oppskrift på bakt ostekake  

Dette trenger du: 

Bunn:
2 pk Oreokjeks (22 stk)
50 g sukker
5 ss smeltet smør

Fyll:
900 g kremost naturell
150 g sukker
120 g rømme
4 egg
1 vaniljestang, kun frøene

Sjokoladeganache:
100 g lys kokesjokolade
100 g mørk kokesjokolade
1,5 dl kremfløte

Pynt:
2 kurver med bringebær

Bakt ostekake blir fort en favoritt på kakebordet! Denne er med Oreo-kjeks, sjokoladesaus og bringebær. Oppskrift på bakt ostekake.

Slik gjør du:  

 1. Sett ovnen på 150 ˚C. Del kjeksene og ta ut kremen. Bruk 20 kjeks, både topp og bunn, og smuldre dem fint som sand sammen med sukkeret. Ha i smeltet smør og bland godt. Ha smuleblandingen i bunnen av en smurt springform (22 cm i diameter). Press godt sammen.

 2. Stek kakebunnen i ovnen i 10 minutter, ta den ut og la den bli helt kald før du har på fyllet.

 3. Bland kremost, rømme, sukker og frøene fra vaniljestangen godt i en mikser. Ha i eggene, ett av gangen, og bland inn i røren. Rør forsiktig og ikke mer enn at eggene så vidt er blandet inn i røren. Hakk de to siste Oreokjeksene grovt og fold inn i røren før du heller den over kakebunnen.

  Bakt ostekake blir fort en favoritt på kakebordet! Denne er med Oreo-kjeks, sjokoladesaus og bringebær. Oppskrift på bakt ostekake.
 4. Sett springformen på et stort stykke folie og brett folien godt opp over kantene. Så setter du formen i en langpanne og heller kokende vann i langpannen, så det når et stykke oppover formen.

 5. Sett langpannen nede i ovnen og la den stå inne i 1 time. Alle ovner er forskjellige, så følg med så kaken ikke blir for brun på toppen. Kaken skal ha satt seg, men fortsatt være litt dissete på midten.

 6. Når kaken er ferdig stekt skrur du av ovnen og setter ovnsdøren på gløtt med en tresleiv. La kaken stå i ovnen og kjøle seg ned en time før du tar den ut av ovnen. Kaken blir aller best om den får stå rundt 4 timer eller over natten i kjøleskapet, men du kan også spise den samme dag. 

 7. Før du serverer kaken lager du sjokoladeganachen. Hakk sjokoladen fint og ha i en bolle. Kok opp fløten i en gryte og hell over sjokoladen. Rør godt så all sjokoladen løser seg opp. La sjokoladeganachen avkjøles noen minutter før den helles over kaken. du kan velge om du vil ha den kun på toppen eller vil la den renne litt ned over sidene. Pynt med bringebær.

Bakt ostekake blir fort en favoritt på kakebordet! Denne er med Oreo-kjeks, sjokoladesaus og bringebær. Oppskrift på bakt ostekake.