Fiskekaker er noe alle burde lage mye mer av. De smaker godt, og er enkle å lage. Har du laget hjemmelagde fiskekaker én gang er du hektet!

Fiskekaker kan lages av den typen fisk du selv vil, og du kan gjerne blande sammen ulike typer. Se hva du finner på butikken, eller fisker selv, og bland sammen til dine egne hemmelige fiskekaker!

Du trenger bare fisk, noe å binde det sammen med, krydder og noe å spe det med. To runder i kjøkkenmaskin og vips er det klart for steking og middagen er ti minutter unna.

Får du rester kan du gjerne fryse fiskekakene og spise dem senere. La dem tine i kjøleskap og varm dem på 160 grader i 10-15 minutter før servering. Da kan du tilberede tilbehøret samtidig som kakene blir gjennomvarme.

Her ser du hvor enkelt du kan lage fiskekaker hjemme på ditt kjøkken!

 

 

Basisoppskrift på fiskekaker

 

Til 4 personer trenger du:

  •  500 g hvit fisk

  • 1 ss potetmel

  • 1 ts salt

  • ¼ ts pepper

  • ¼ ts muskatnøtt

  • ca 2-3 dl melk

Slik gjør du: 

  1. Del fisken i terninger og kjør glatt i en matmølle med kniver til en jevn masse. Ha i krydder og potetmel og kjør til det er blandet inn. Spe med melken litt etter litt, til du har en passe konsisitens.

  2. Smelt smør i en stekepanne og form små kaker ved hjelp av to spiseskjeer. Stek kakene først på den ene siden før du snur og steker på den andre siden.

 Og her kommer to serveringsforslag til fiskekakene dine!

 

 

Fiskekaker med råkostsalat og dressing

 

Til råkosten trenger du:

  • 2 gulrot

  • ¼-1/2 rødkål

  • 2 vårløk

  • ½ sitron

  • 1 dl persille

  • 1 dl rosiner

  • 1 dl cashewnøtter

 Dressing til råkosten:

  • 2 dl rømme

  • 1 dl majones

  • 1 gressløkplante (ca  1 dl)

  • 1 skvis sitron

  • salt og pepper

 Slik gjør du:

  1. Rør sammen dressingen først ved å hakke opp gressløken og røre sammen med resten.

  2. Bruk et juliennejern eller et rivjern og riv gulrot, vårløk og rødkål i små strimler. Bland sammen med hakket persille, rosiner og cashewnøtter. Press sitronen og vend sitronsaften inn.

  3. Server nystekte fiskekaker med råkostsalat og dressing.

 

Fiskeburger med pestodressing

 

Til 4 personer trenger du:

  • Fiskekaker 

  • Burgerbrød

  • Salat

Pestodressing:

  • 1 dl creme fraiche

  • 1 dl grønn pesto

  • 1 skvis sitron

  • Litt salt og pepper

Slik gjør du:

  1. Rør sammen pestodressingen og server sammen med burgerbrød, salat og fiskekaker.

  2. Burgerbrødene blir best om de får en tur i brødristeren eller i ovnen før servering.