Hjemmelagde fiskekaker er lett å bli hekta på! Dessuten fins det mye spennende tilbehør – hva med råkostsalat eller burgerbrød med pestodressing?

Fiskekaker kan lages av den typen fisk du selv vil, og du kan gjerne blande sammen ulike typer. Se hva du finner på butikken, eller fisker selv, og bland sammen til dine egne hemmelige fiskekaker!

Du trenger bare fisk, noe å binde det sammen med, krydder og noe å spe det med. To runder i kjøkkenmaskin, og vips – så er det klart for steking og middagen er ti minutter unna.

Får du rester kan du gjerne fryse fiskekakene. La dem tine i kjøleskap og varm dem på 160 grader i 10-15 minutter før servering. Da kan du tilberede tilbehøret samtidig som kakene blir gjennomvarme.

Her ser du hvor enkelt du kan lage fiskekaker hjemme!

Basisoppskrift på fiskekaker

Til 4 personer trenger du:
500 g hvit fisk
1,5 ss potetmel
1 ts salt
¼ ts pepper
¼ ts revet muskatnøtt
1 egg
Ca. 1 dl melk

Slik gjør du:

1. Del fisken i terninger og kjør glatt i en matmølle med kniver til en jevn masse. Ha i potetmel, krydder og egg og kjør til det er blandet inn. Spe med melken litt etter litt, til du har en passe konsisitens.

2. Smelt smør i en stekepanne og form små kaker ved hjelp av to spiseskjeer. Stek fiskekakene til de har fin stekefarge på den ene siden før du snur og steker ferdig på den andre siden.

Her kommer to serveringsforslag til fiskekakene dine:

Fiskekaker med råkostsalat og dressing

 

Til råkosten trenger du:
2 gulrot
¼-½ rødkål
12 sukkererter
1 dl rosiner
1 dl cashewnøtter
½ sitron

Dressing til råkosten:
2 dl rømme
1 dl majones
3 ss gressløk
1 skvis sitron
Salt og pepper

 Slik gjør du:

1. Rør sammen dressingen først ved å hakke opp gressløken og røre sammen med resten.

2. Bruk et juliennejern eller et rivjern og riv gulrot og rødkål i små strimler. Skjær sukkerertene i fine strimler på langs. Bland sammen med rosiner og cashewnøtter. Press over sitronsaft og vend alt sammen.

3. Server nystekte fiskekaker med råkostsalat og dressing. 

Fiskeburger med pestodressing

 

Til 4 personer trenger du:
Fiskekaker 
Burgerbrød
Salat

Pestodressing:
1 dl crème fraîche
1 dl grønn pesto
1 skvis sitron
Litt salt og pepper

Slik gjør du:

1. Rør sammen pestodressingen og server sammen med burgerbrød, salat og fiskekaker.

2. Burgerbrødene blir best om de får en tur i brødristeren eller i ovnen før servering.