Med eksotiske og søte smaker som kokos og rosiner ble denne oppskriften en av vinnerne i vår hønsekonkurranse.

I fjor inviterte vi i Coop Marked og Matkroken våre kunder til konkurranse for å redde høna.

Bakgrunnen var at mens høna for to generasjoner siden ble sett på som en delikatesse, kastes de nå og brukes som bindemiddel i betong.

En så fin råvare fortjener definitivt en bedre skjebne! 

For eksempel kan høne brukes til å lage verdens beste hønsefrikasse. 

 

Stort engasjement

Engasjementet på våre Facebook-sider var enormt, og vi fikk inn over 500 svar!  En av dem som ville dele sin oppskrift med oss var Nancy Eriksen fra Grimstad. Hennes rett som kalt "høns på østlandsk vis" ble en av de heldige vinnerne. Prøv den, så forstår du hvorfor! 

Høns med eksotisk vri 

Det juryen falt for var blandingen av eksotiske og søte smaker, som kokos og rosiner, og de mer tradisjonelle norske ingrediensene. Resultatet blir en fusion-aktig hønserett som skiller seg fra de fleste andre retter med høne. Smaken er overraskende, og veldig god. Retten er dessuten fargerik og morsom å servere! 

Kinesisk hønsegryte og en varmende indisk hønsegryte var de to andre vinnerrettene. 

Oppskrift på høns på østlandsk vis

Du trenger:
1 høne
50 g smør
3 ts karri
1 hakket løk
1 rød paprika
1 1/2 dl kokosmasse
1 dl rosiner
1 liten pk frosne erter 
3 dl hønsekraft
Salt 
Ris

Slik gjør du: 
1. Kok høna i 1 1/2–2 timer.
2. Kok ris i en egen gryte. 
3. Ta ut benene og hakk hønsekjøttet i små biter.
4. Ha smør i en gryte og fres løken. Ha i karri.
5. Legg hønsekjøttet oppi. Ha i salt og la det surre litt.
6. Ha i paprika og erter og la det varme opp. Ha til slutt i kokosmasse og rosiner.
7. Server med kokt ris.