Med eksotiske og søte smaker som kokos og rosiner ble denne oppskriften en av vinnerne i vår hønsekonkurranse.

Vi i Coop Marked og Matkroken inviterte våre kunder til konkurranse for å redde høna.

Bakgrunnen var at mens høna for to generasjoner siden ble sett på som en delikatesse, kastes de nå og brukes som bindemiddel i betong.

En så fin råvare fortjener definitivt en bedre skjebne! 

For eksempel kan høne brukes til å lage verdens beste hønsefrikasse.

Engasjementet på våre Facebook-sider var enormt, og vi fikk inn over 500 svar! Tre heldige vinnere ble kåret, og alle fikk et gavekort på matvarer for 5000 kroner. Nå presenterer vi disse vinneroppskriftene her på våre nettsider.  

Høns med eksotisk vri 

Nancy Eriksen fra Grimstad ble en av de heldige vinnerne med sin oppskrift på høns på østlandsk vis.

Det juryen falt for var blandingen av eksotiske og søte smaker, som kokos og rosiner, og de mer tradisjonelle norske ingrediensene. Resultatet blir en fusion-aktig hønserett som skiller seg fra de fleste andre retter med høne. Smaken er overraskende, og veldig god. Retten er dessuten fargerik og morsom å servere! 

Kinesisk hønsegryte og en varmende indisk hønsegryte var de to andre vinnerrettene. 

Oppskrift på høns på østlandsk vis

Du trenger:

  • 1 høne
  • 50 g smør
  • 3 ts karri
  • 1 hakket løk
  • 1 rød paprika
  • 1 1/2 dl kokosmasse
  • 1 dl rosiner
  • 1 liten pk frosne erter 
  • 3 dl hønsekraft
  • Salt 
  • Ris

Slik gjør du: 

  • Kok 1 høne i 1 1/2–2 timer.
  • Kok ris i en egen gryte. 
  • Ta ut benene og hakk hønsekjøttet i små biter.
  • Ha smør i en gryte og fres løken. Ha i karri.
  • Legg hønsekjøttet oppi. Ha i salt og la det surre litt.
  • Ha i paprika og erter og la det varme opp. Ha til slutt i kokosmasse og rosiner.
  • Server med kokt ris.