Til hovedinnhold
dessert og søt bakst

Iskake med karamell og nøtter

Klart du kan lage iskake hjemme. Du trenger verken ismaskin eller konditorfagbrev for å lage denne superenkle iskaken med karamell og deilig hjemmelaget sjokoladesaus, bare plass i fryseren.

Iskake med karamell og nøtter

30min / 5t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

6 porsjoner

Bunn:

smør

sjokoladekjeks

Iskremfyll:

vaniljeis

Hapå-pålegg

hasselnøtter

Sjokoladesaus:

sjokolade

honning

fløte

Fremgangsmetode

Sett ovnen på 160 grader. Legg hasselnøttene på et bakepapir og rist dem i ovnen ca 10–15 minutter. Følg med og snu gjerne på nøttene underveis. Det er viktig at nøttene ikke brenner seg, for da får de en bitter smak.
Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du legger dem i et rent kjøkkenhåndkle og gnir skallene av dem.
Ta isen ut av fryseren og la den stå og mykne på benken.

Bunn

Smelt smøret. Knus sjokoladekjeksene til smuler og tilsett smøret. Blandingen skal være som litt grov sand.
Hell blandingen i en rundt kakeform (24 cm i diameter) og press den godt ned i bunnen. Sett kakeformen i fryseren i 10 minutter.

Sjokoladesaus

Varm fløte og honning i en liten gryte med sjokoladen. Rør til du har fått en fin og blank sjokoladesaus.

Iskremfyll

Ha vaniljeisen i en kjøkkenmaskin og rør den myk. Ha i Hapå og miks godt til du har fått en deilig karamellis.
Hent kakeformen i fryseren og hell isblandingen i formen. Ha i halvparten av sjokoladeblandingen og rør forsiktig rundt så du får fint mønster i kaken din.
Hakk de ristede nøttene grovt og pynt med disse langs kanten av kaken. Får du nøtter til overs kan du servere disse i en liten skål ved siden av kaken. Ringle resten av sjokoladesausen over toppen av kaken og frys.
Kaken bør stå i fryseren minst 4 timer. Når du skal servere kaken må du ta den opp ca en halv time før den skal spises. Da får den perfekt konsistens, er enkel både å skjære og spise.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆