Klart du kan lage iskake hjemme. Du trenger verken ismaskin eller konditorfagbrev for å lage denne iskaken, bare plass i fryseren.

Når det går mot varmere tider tenker vi automatisk på is, men denne kaken kan du lage hele året rundt. Og gjestene vil garantert elske den.

Har du en toliter med vaniljeis kan du lage alle slags deilige varianter av iskaken din. Isen er allerede god - så uansett hva du putter i iskaken kan den bare bli bedre. Fyll opp med dine favoritter. I denne kaken har vi brukt hasselnøtter, litt sjokolade og en overraskende ingrediens: Hapå!

I stedet for å koke karamell har vi brukt det ferdige pålegget Hapå, som er perfekt i kaker og sauser og til is. Lettvint er det også, for da sparer du tid på å koke karamellsaus.

Tips til iskakefyll

En deilig iskake kan du fylle med det du har mest lyst på. Her er noen forslag og ideer:

  • Bær (bare husk på at for store biter blir harde isklumper i kaken).
  • Sjokolade – bruk din favoritt enten det er Dajm, Firkløver eller After Eight og rør inn i kaken.
  • Syltetøy – bruk så fast syltetøy som mulig, så iskaken ikke blir for rennende i konsistensen.
  • Smågodt og marshmallows – fint som pynt, men også i selve kaken. Husk bare at bitene bør være små.
  • Kjeks og kakerester – gir deilig smak til isen om du smuler dem opp og blander dem inn i iskaken.


Skal du lage kake til mange? Da er denne suksessterten i langpanne genial! 

 

Oppskrift på iskake med karamell og nøtter

Du trenger:

  • 50 g smør
  • 200 g sjokoladekjeks
  • 2 liter vaniljeis
  • 130 g Hapå
  • 70 g hasselnøtter
  • Sjokoladesaus
  • 60 g sjokolade
  • 2 ss honning
  • 2 ss fløte


Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 160 grader. Legg hasselnøttene på et bakepapir og rist dem i ovnen ca 10–15 minutter. Følg med og snu gjerne på nøttene underveis. Det er viktig at nøttene ikke brenner seg, for da får de en bitter smak.
  2. Ta nøttene ut av ovnen og la dem avkjøle seg litt før du legger dem i et rent kjøkkenhåndkle og gnir skallene av dem.
  3. Ta isen ut av fryseren og la den stå og mykne på benken.
  4. Smelt smøret. Knus sjokoladekjeksene til smuler og tilsett smøret. Blandingen skal være som litt grov sand. Hell blandingen i en rundt kakeform (24 cm i diameter) og press den godt ned i bunnen. Sett kakeformen i fryseren i 10 minutter.
  5. Ha vaniljeisen i en kjøkkenmaskin og rør den myk. Ha i Hapå og miks godt til du har fått en deilig karamellis.
  6. Varm fløte og honning i en liten gryte med sjokoladen. Rør til du har fått en fin og blank sjokoladesaus.
  7. Hent kakeformen i fryseren og hell isblandingen i formen. Ha i halvparten av sjokoladeblandingen og rør forsiktig rundt så du får fint mønster i kaken din. Hakk de ristede nøttene grovt og pynt med disse langs kanten av kaken. Får du nøtter til overs kan du servere disse i en liten skål ved siden av kaken. Ringle resten av sjokoladesausen over toppen av kaken og frys.
  8. Kaken bør stå i fryseren minst 4 timer. Når du skal servere kaken må du ta den opp ca en halv time før den skal spises. Da får den perfekt konsistens, er enkel både å skjære og spise.

Tips til andre festkaker? Hva med en bakt ostekake med bringebær?