Med eksotiske ingredienser og gode smaker er denne kinesiske hønsegryten en sikker vinner til middag.

Vi i Coop Marked og Matkroken inviterte våre kunder til konkurranse for å redde høna.

Bakgrunnen var at mens høna for to generasjoner siden ble sett på som en delikatesse, kastes de nå og brukes som bindemiddel i betong.

En så fin råvare fortjener definitivt en bedre skjebne! 

For eksempel kan høne brukes til å lage verdens beste hønsefrikasse.

Engasjementet på våre Facebook-sider var enormt, og vi fikk inn over 500 svar! Tre heldige vinnere ble kåret, og alle fikk et gavekort på matvarer for 5000 kroner. Nå presenterer vi disse vinneroppskriftene her på våre nettsider.  

Kinesisk hønsegryte

Grethe Elisabeth Bjørge fra Vormsund sendte oss oppskrift på sin kinesiske hønsegryte, og ble med den en av de tre heldige vinnerne. 

En varmende indisk hønsegryte og høns på østlandsk vis var de to andre vinnerrettene.

Oppskrift på kinesisk hønsegryte

Du trenger:

  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks ananas i biter
  • 1/2 ingefærrot (eller 1 ts malt ingefær)
  • 4 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eddik
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 1/2dl hønsekraft.
  • 3 ss olje
  • Ris
  • Brød

Slik gjør du:

  • Kok høna til den er mør og del den i biter.  
  • Del paprika, gulrot og løk i biter, og la dem småkoke til de er lett møre. 
  • Varm oljen litt i en gryte og tilsett hønsekjøttet, de kokte grønnsakene og hakket eller malt ingefær og ananas.
  • Så heller du over en blanding av 4 ss sukker, 4 ss soyasaus, 2 ss eddik, 4 ss tomatpuré og 1 1/2 dl hønsekraft. Rør forsiktig mens retten får ett oppkok.
  • Synes du det blir for tynt, kan du røre inn maisennamel utrørt i kraft.
  • Serveres med ris og brød.