Med eksotiske ingredienser og gode smaker er denne kinesiske hønsegryten en sikker vinner til middag.

I fjor inviterte vi i Coop Marked og Matkroken våre kunder til konkurranse for å redde høna.

Bakgrunnen var at mens høna for to generasjoner siden ble sett på som en delikatesse, kastes de nå og brukes som bindemiddel i betong.

En så fin råvare fortjener definitivt en bedre skjebne! 

For eksempel kan høne brukes til å lage verdens beste hønsefrikasse.

 

Eksotisk gryte

Engasjementet på våre Facebook-sider var enormt. Vi fikk inn over 500 svar, blant annet denne oppskriften på kinesisk hønsegryte fra Grethe Elisabeth Bjørge fra Vormsund. Den endte opp med å bli en av tre vinnere, og om du prøver den, vil du forstå hvorfor!

FLERE HØNSERETTER? Prøv også indisk hønsegryte og høns på østlandsk vis som var de to andre vinnerrettene.

 

 

Oppskrift på kinesisk hønsegryte

Du trenger:

  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 boks ananas i biter
  • 1/2 ingefærrot (eller 1 ts malt ingefær)
  • 4 ss sukker
  • 4 ss soyasaus
  • 2 ss eddik
  • 4 ss tomatpuré
  • 1 1/2dl hønsekraft.
  • 3 ss olje
  • Ris
  • Brød

Slik gjør du:

  • Kok høna til den er mør og del den i biter.  
  • Del paprika, gulrot og løk i biter, og la dem småkoke til de er lett møre. 
  • Varm oljen litt i en gryte og tilsett hønsekjøttet, de kokte grønnsakene og hakket eller malt ingefær og ananas.
  • Så heller du over en blanding av 4 ss sukker, 4 ss soyasaus, 2 ss eddik, 4 ss tomatpuré og 1 1/2 dl hønsekraft. Rør forsiktig mens retten får ett oppkok.
  • Synes du det blir for tynt, kan du røre inn maisennamel utrørt i kraft.
  • Serveres med ris og brød.