Sunt, enkelt og godt. Kyllingsalat passer til nesten enhver anledning!

Trenger du inspirasjon til noe å servere til for eksempel 17. mai, dåp, konfirmasjon eller bare til en hyggelig venninnemiddag?

En lett og lekker kyllingsalat er sjelden feil!

Den passer like godt som del av et koldtbord til fest, som den gjør som en middag for familien eller lunsjrett med venninnene. Eller som tilbehør til grillmat, så klart. 

Oppskriften på kyllingsalaten lenger ned i saken passer perfekt til fire personer – enten som middag eller lunsj, med litt godt brød til. Sammen med andre retter, for eksempel til 17. mai, dåp, konfirmasjon eller kanskje en sommerfest – vil den rekke til mange flere.

Salaten er både enkel og rask å lage, og ser imponerende ut. Husk at man spiser med øynene først, så vi tror at denne lekre kyllingsalaten raskt vil skille seg ut på koltbordet!

Jordbær gir sødme i kyllingsalaten

Jordbær tilfører ekstra friskhet og sødme – og i tillegg gjør den salaten rett og slett vakker! Gode jordbær fra flere land kan kjøpes i butikken året rundt, men norske jordbær i sesong er alltid å anbefale.

Og jordbær er sunnere enn man kanskje skulle tro. Visste du for eksempel at jordbær inneholder et høyt nivå av C-vitaminer, i tillegg til folat og kostfiber? De er altså med på å gjøre vår kyllingsalat enda bedre og sunnere!

Denne urtedressingen passer perfekt

Urtedressingen vi har valgt ut, er lysegrønn og delikat både i smak og av utseende. Fordi den er yoghurtbasert, er den lett og ikke så mektig som en olje- eller majonesdressing. I tillegg har vi brukt gresk yoghurt for å få dressingen ekstra fyldig og god.

Blandingen av basilikum, koriander og mynte passer perfekt både til kyllingen og jordbærene. Den kan også brukes til andre ting, som for eksempel en dipp for grønnsaker eller kanskje til reker?

Tips! Serverer gjerne litt deilig brød til du denne deilige kylligsalaten. Du kan også ha i kokte egg om du vil tilføre mer protein og gjøre den mer mettende.

Oppskrift på kyllingsalat med jordbær og urtedressing

Dette trenger du: 

  • 1 grillet kylling
  • 1 hjertesalat
  • 1 pk ruccolasalat eller salatmiks
  • 1 stk avokado
  • 0,5 stk rødløk
  • 4 reddiker
  • 12 sukkererter
  • 12 jordbær
  • 100 g fetaost

Urtedressing

  • 1 fedd hvitløk
  • 2 ss fersk basilikum, grovhakket
  • 2 ss fersk koriander, grovhakket
  • 1 ss fersk mynte, grovhakket
  • 1,5 dl gresk yoghurt
  • 0,5 stk økologisk sitron, både saft og skall
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts honning
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper 

Slik gjør du:

  1. Lag urtedressingen først. Grovhakk alle urtene og hvitløken, og kjør det helt fint i en blender. Tilsett sitronskall og -saft, yoghurt, olivenolje og honning. Kjør dette en runde til i blenderen.
  2. Smak til med salt og pepper. Når dressingen er klar kan du sette den i kjøleskapet så lenge.
  3. Rens kyllingen for ben og skjær kyllingkjøttet i biter.
  4. Riv hjertesalaten i store biter og legg den på serveringsfatet eller -bollen. Ha i den ferdige salatpakken. Del avokadoen i to, skrell den og ta ut stenen før du kutter de to halvdelene i mindre biter. Skjær rødløk og reddiker i tynne skiver, bruk mandolin om du har. Vask sukkerertene og grovhakk dem. Jordbærene deler du i to eller fire, alt ettersom hvor store bær du har.
  5. Fordel kylling og resten av grønnsakene på serveringsfatet, til slutt legger du på jordbær og smuldrer fetaosten over salaten.
  6. Server kyllingsalaten med dressingen ved siden av og litt ferskt brød. Velbekomme!