Til hovedinnhold
julemat

Ostekake med pepperkakebunn

Ostekake med pepperkakebunn, ostefyll med smak av mandarin og vanilje, og et julerødt gelélag på toppen. Dette er den ultimate julekaken!

Ostekake med pepperkakebunn

1t / 4t forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

8 porsjoner

Dette trenger du til ostekake med pepperkakebunn:

pepperkaker

smør (i terninger)

kremost naturell

kremost med smak av mandarin og ananas

kremfløte (én kartong)

lettrømme (ett beger)

melis

ekte vaniljesukker

sitrongelépulver

kokende vann

Bringebærlokk:

bringebærgelépulver

kokende vann

Pynt:

polkastenger

pepperkaker

bringebær

bjørnebær

sitronmelisse

melis

Fremgangsmetode

Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret, og kjør til en jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen.
Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 ˚C i 10 minutter og sett til avkjøling.
Løs opp sitrongelépulveret i det kokende vannet og sett til avkjøling.
Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller med en håndmikser.
Pisk kremfløte til krem og sett den kaldt.
Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.

Bringebærlokk

Løs opp bringebærgelépulveret i det kokende vannet. La det avkjøle helt og hell det over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.
Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.
Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆