Lag en deilig ostekake med pepperkakebunn som førjulskos, eller kanskje som dessert til juleselskapet?

Ostekake er en populær kake som serveres i mange anledninger. I julen kan man bruke pepperkakene til å lage en god og smakfull kakebunn. Smaken fra pepperkakene passer godt sammen med den syrlige ostesmaken i kaken.

Vi har laget en en tredelt ostekake som både har julens farger og smak av jul. Den både ser fantastisk ut og smaker minst like bra! Du kan servere den som kake eller dessert. Kanskje kan den til og med erstatte den klassiske karamellpuddingen?

Bunnen til kaken er laget med pepperkaker. Det gir en fyldig og god kryddersmak til ostekaken. I midten er fyllet luftig og kremete med frisk smak av mandarin, ananas, sitron og vanilje. Helt på toppen har kaken et julrødt lokk laget av bringebærgele, som passer godt til de syrlige og krydrede smakene

Kaken kan pyntes med pepperkaker, bær, sitronmelisse og polkastenger.

Lag en deilig ostekake med pepperkakebunn til jul. Denne nye vrien på klassisk ostekake kommer både små og store til å elske.

Oppskrift på ostekake med pepperkakebunn

Dette trenger du:

  • 300 g pepperkaker

  • 150 g smør (i terninger)

  • 200 g kremost naturell

  • 50 g kremost med smak av mandarin og ananas 

  • 1 beger kremfløte

  • 1 beger lettrømme

  • 100 g melis

  • 1 ts vaniljesukker (brukt ekte)

  • 1 pk sitrongelepulver

  • 2,5 dl kokende vann

 Til bringebærlokket:

  • 1 pk bringebærpulver

  • 2,5 dl kokende vann

 Pynt til ostekaken:

  • Polkastenger

  • Pepperkaker

  • Bær som bjørnebær og bringebær

  • Sitronmelisse

  • Melis

Lag en deilig ostekake med pepperkakebunn til jul. Denne nye vrien på klassisk ostekake kommer både små og store til å elske.

Slik gjør du det:

  1. Knus pepperkakene i en foodprossesor, bland inn smøret. Kjør til jevn deig. Ha bakepapir i bunnen av en 24 cm springform. Trykk pepperkakeblandingen jevnt ut i bunnen av formen.

  2. Stek kakebunnen i en forvarmet ovn på 170 grader i 10 minutter og sett til avkjøling.

  3. Lag sitrongele: Løs opp sitrongelepulveret i det kokende vannet - sett til avkjøling.

  4. Visp kremostene, rømme og melis godt sammen i en foodprossessor eller håndmikser.

  5. Visk kremfløte til krem og sett den kaldt.

  6. Bland den avkjølte geléen i blandingen av ost, rømme og melis. Bland kremen forsiktig inn. Hell fyllet over pepperkakebunnen i formen og sett kjølig i minst 3 timer til kaken har stivnet.

 Lokket:

  1. Lag bringebærgele: Løs opp bringebærgelepulveret i det kokende vannet. La geleen bli helt kald og hell geleen over ostekaken som fortsatt står i formen. Avkjøl ostekaken til geleen er stivnet.

  2. Skjær langs kanten av springformen og løsne kakeringen. Sett på et serveringsfat og ta av bunnen på formen, dra vekk bakepapiret.

  3. Pynt med bær, pepperkaker og polkastenger. Gi gjerne kaken et melisdryss rett før servering. Kaken holder seg godt et par dager i kjøleskapet.