Til hovedinnhold
middagstips

Rask biff stroganoff med potetmos

Biff stroganoff er en enkel gryte å lage, og denne versjonen kan du ha klar på 30 minutter.

Rask biff stroganoff med potetmos

30min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Enkel

Ingredienser

4 porsjoner

Dette trenger du:

oksekjøtt (mørt)

paprikapulver

smør

gul løk

bacon

sjampinjong

tomatpuré

kjøttkraft

kremfløte

sitronsaft

sennep

salt og pepper (smak til)

Potetmos:

poteter

smør (smak gjerne til med mer)

melk (spe til ønsket konsistens)

salt og pepper (smak til)

finhakket kruspersille (til servering)

Fremgangsmetode

Del kjøttet i biter på 1x2 cm og legg det utover en tallerken. Strø paprikapulveret over og bland godt.
Del løken i halve ringer, baconet i terninger og sjampinjongen i skiver. Stek først baconet til det blir sprøtt, og legg det til side. La baconfettet være igjen i gryten, slik at du kan steke i dette.
Om det blir for lite baconfett, sper du på med smør etter hvert.
Stek løken til den blir blank, og soppen til den får en gyllen stekeskorpe. Legg til side sammen med baconet etter hvert som det blir ferdig.
Stek kjøttet til det blir godt brunet på hver side. Ha så over tomatpureen og bland godt. Bland i løk, bacon og sjampinjong før du heller over kraften og blander godt.
Ha i fløte, sitronsaft og sennep. La småkoke i 5-10 minutter, og krydre godt med salt og pepper før servering.

Potetmos

For å lage potetmos koker du enkelt opp skrellede poteter delt i terninger. Potetene er ferdig kokte når du kan stikke en kniv igjennom uten særlig motstand. Avhengig av terningstørrelsen tar dette ca 10-15 minutter.
Hell av kokevannet, tilsett en god spiseskje smør og mos ved hjelp av en potetstapper eller en visp. Hell i litt og litt melk og rør godt. Stopp når du har fått ønsket konsistens på stappen.
Krydre med salt og pepper og server biff stroganoff med potetmos og frisk kruspersille på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆