Biff stroganoff er en enkel gryte å lage, og denne versjonen kan du ha klar på 30 minutter.

Biff stroganoff stammer fra Russland, men er blitt en kjær favoritt hos mange nordmenn. Dette er en enkel gryte å lage, og det finnes utallige varianter og versjoner av denne klassikeren.

Det strides om det skal være tomatpuré i gryten eller ikke, men i vår versjon har vi tatt med tomatpuré siden tomatsmaken gjør gryten ekstra god! 

Biff stroganoff kan lages med alle typer oksekjøtt, det er bare hvor raskt du vil ha den klar som avgjør hvilket stykningsdel du bruker. I oppskriften under har vi brukt mørt oksekjøtt som gjør at retten er klar på 30 minutter. Har du kjøtt som ikke er mørt, trenger det lenger koketid, så det må du ta høyde for i tilberedningtiden.

Mørt kjøtt som smelter på tungen får du også til med en tradisjonell lapskaus.

I gryten skal det også være crème fraîche, rømme eller kremfløte for å få en mild og rund smak. Vi har valgt fløte, som sammen med litt sitronsaft og sennep gir en nydelig smak. Gryten smaker også fantastisk med et nystekt surdeigsbrød.

Biff stroganoff er en enkel gryte å lage, og denne versjonen kan du ha klar på 30 minutter. Lag biff stroganoff med mørt oksekjøtt og potetmos.

Oppskrift på biff stroganoff

Til 4 personer trenger du: 
400-600 g mørt oksekjøtt
1-2 ss paprikapulver
2 ss smør
1-2 løk
100 g bacon
200 g sjampinjong
1 ss tomatpuré
1 dl kjøttkraft
2 dl kremfløte
1 ss sitronsaft
1 ts sennep
Salt og pepper

Potetmos
3 poteter per person
Smør
Melk
Kruspersille

Biff stroganoff er en enkel gryte å lage, og denne versjonen kan du ha klar på 30 minutter. Lag biff stroganoff med mørt oksekjøtt og potetmos.

Slik gjør du:

1. Del kjøttet i biter på 1x2 cm og legg det utover en tallerken. Strø paprikapulveret over og bland godt.

2. Del løken i halve ringer, baconet i terninger og sjampinjongen i skiver. Stek først baconet til det blir sprøtt, og legg det til side. La baconfettet være igjen i gryten, slik at du kan steke i dette. Om det blir for lite baconfett, sper du på med smør etter hvert.

3. Stek løken til den blir blank, og soppen til den får en gyllen stekeskorpe. Legg til side sammen med baconet etter hvert som det blir ferdig.

4. Stek kjøttet til det blir godt brunet på hver side. Ha så over tomatpureen og bland godt. Bland i løk, bacon og sjampinjong før du heller over kraften og blander godt. Ha i fløte, sitronsaft og sennep. La småkoke i 5-10 minutter, og krydre godt med salt og pepper før servering. 

5. For å lage potetmos koker du enkelt opp skrellede poteter delt i terninger. Potetene er ferdig kokte når du kan stikke en kniv igjennom uten særlig motstand. Avhengig av terningstørrelsen tar dette ca 10-15 minutter.

6. Hell av kokevannet, tilsett en god spiseskje smør og mos ved hjelp av en potetstapper eller en visp. Hell i litt og litt melk og rør godt. Stopp når du har fått ønsket konsistens på stappen.

7. Krydre med salt og pepper og server biff stroganoff med potetmos og frisk kruspersille på toppen.