Inderne er verdenskjente for sine smaksrike gryter. Med denne oppskriften tar du hønsegryten til nye høyder!

For to generasjoner siden var høne en delikatesse, men nå kastes de og brukes som bindemiddel i betong.

En så fin råvare fortjener definitivt en bedre skjebne!

 

Åndelig hønsegryte

Derfor inviterte vi i Coop Marked og Matkroken i fjor våre kunder til konkurranse for å redde høna. Kundenes beste middagstips ble delt på våre Facebook-sider, og engasjementet var enormt!

En av vinnerne var Helen S. Jensen fra Tromsø som sendte oss oppskrift på en smaksrik hønsegryte inspirert av India. Du vil skjønne hvorfor når du prøver. 

FLERE HØNSERETTER? Prøv også de andre vinnerrettene  kinesisk hønsegryte og høns på østlandsk vis 

Den indiske kulturen gjenspeiler den indiske maten – en reise full av farger, krydder, dufter og smak.

Men i India er mat mer enn bare mat. 

Ifølge inderne er mat et middel til å oppnå både fysisk og åndelig balanse. Helens hønsesuppe inneholder i den sammenheng alt du kan ønske deg av tradisjonelle indiske smakssettere.

Det er bare å si namaste til din nye hønsefavoritt!

Sjekk også hvordan du lager en ekte fransk hønsesuppe.

 

Oppskrift på indisk hønsegryte

 

Du trenger:
1 høne
Ca 1 liter vann
Salt
1 laurbærblad
Hele pepperkorn
2 store løk
1 rød paprika
2 hvitløksfedd
Litt olje eller margarin
1 ts karri
1/2 ts gurkemeie
1/8 ts (litt) kayennepepper
2 ss hvetemel
Saft av en 1/2 sitron
1/2-1 dl kokt ris

Slik gjør du:
1. Del opp og kok høna i vann med litt salt, ett laubærblad og noen pepperkorn. Dette blir til kraften.
2. Ta opp kjøttet og sil kraften (ta vare på den). Rens løk, paprika og hvitløk. Dette finhakkes eller kjøres i en matmaskin
3. Varm margarin (eller olje) sammen med karri i en stekepanne, og fres grønnsakene i dette til løken er blank. Strø over hvetemel og krydder.
4. Hell blandingen over i en gryte og spe på med kraft etter hvor tykk du vil ha hønsegryten. La koke i ca. 10 min.
5. Skjær hønsekjøttet i biter og ha det i gryten.
6. Smak til med sitronsaft og tilsett risen rett før servering.