Til hovedinnhold
kjøtt

Verdens beste finnbiff

Finnbiff er perfekt å servere både til hverdags og fest. Her får du oppskriften på verdens beste finnbiff!

Verdens beste finnbiff

40min / 20min forberedelsestid

Vanskelighetsgrad: Middels

Ingredienser

4 porsjoner

reinsdyrskav

bacon

smør til steking (+ eventuelt litt olje)

gul løk

sopp (kantarell, skogsopp eller sjampinjong)

poteter

liten sellerirot

gulrøtter

kraft (eller vann + buljong)

crème fraîche

solbærsaft

Brunost

einebær

salt og pepper (smak til)

fersk timian (smak til)

Fremgangsmetode

La reinsdyrskavet bli halvtint.
Del løk i terninger, bacon i biter, og skrell og del alle grønsakene i terninger.
Surr løken i en gryte med litt smør og olje til den blir blank. Samtidig steker du baconet sprøtt i en stekepanne.
Når baconet er ferdig, legger du det til side og bruner kjøttet i stekepannen, bruk baconefettet som ligger igjen i pannen og ha i litt ekstra smør og olje om det trengs.
Ha gulrot, poteter og sellerirot i gryten sammen med løken. Hell over kraften og kok opp.
Rør inn crème fraîche og ha i kjøttet og soppen. La småputre til grønnsakene er møre, ca 15-20 min.
Smak til gryten ved å ha i solbærsaft, brunost, knust enebær, salt og pepper.
Server med potetmos, tyttebærsyltetøy og frisk timian på toppen.

Andre relevante oppskrifter

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆

▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆