Skal du på tur i fjellet eller skogen i sommer? Da lønner det seg å pakke noe godt i sekken. Her er våre beste tursnacks-tips.

Lange og korte pauser er en stor del av turgleden. Derfor har vi laget tre gode snacks du lett pakker med i tursekken, og som kan være både motivasjon og belønning underveis. I tillegg er det viktig å pakke med en god matpakke og nok drikke, både kaldt vann og kanskje en termos med noe varmt.

3 tips til god tursnacks:

Havrekjeks er tips til god tursnacks.

Hjemmebakte havrekjeks smaker ekstra godt på tur!

Havrekjeks
Er du litt småsulten og trenger påfyll av energi, er hjemmebakte havrekjeks tingen! De er lette å pakke med og gir den lille boosten du trenger. I tillegg er det veldig hyggelig å ta fram havrekjeksene når du har fått litt kaffe i koppen. Havregryn gir disse kjeksene god smak og god konsistens. I tillegg kan du gjerne tilsette andre smakstilsetninger i havrekjeksen. Hva med mørk og hvit sjokolade, nøtter, tørka bær eller rosiner?
 
Oppskrift på havrekjeks finner du her
 

Matmuffins er godt tips til tursnacks.

Matmuffins med forskjellig fyll er optimal turmat.

Matmuffins
Grove matmuffins kan erstatte matpakka på tur. Disse matmuffinsene baker du på cirka en halvtime, slik at du kan ha helt ferske muffins med deg i sekken. Matmuffins egner seg veldig godt for frysing også, så det er ingenting i veien for å ta ut matmuffins på morgenen og la dem tine i sekken.
Disse matmuffinsene består av fullkornmel, kjerner og frø, som gir god metthetsfølelse. I tillegg kan du tilsette deilig fyll som gir den ekstra gode smaken. Her er det bare fantasien og din egen smak som setter grenser, men vi har laget noen velsmakende forslag. Hva med salami, gulost og gressløk, eller pølser, paprika og mais? Vi har laget 10 gode smaksforslag til deg, så det er bare å velge og vrake.
 
Oppskrift på matmuffins med gode fyll finner du her
 

Lefser med gomme er godt tips til tursnacks

Lefser med gomme er perfekt når du trenger en liten pause.

Lefse med gomme
Det tradisjonsrike pålegget gomme har nesten gått i glemmeboka, og det er veldig synd. Før var gomme fast innslag ved alle høytider og festlige lag, men pålegget passer faktisk like bra som tursnacks. Det er ikke vanskelig å lage gomme, du trenger egentlig bare tre ting: melk, sukker og god tid. I tillegg smaker det godt å tilsette en kanelstang underveis.
Når gommen er ferdigkokt har den en fast og smørbar konsistens, og egner seg ypperlig til å smøre på lefse, vaffel eller brødskive.  Smør gjerne noen lefser med gomme, brett dem sammen og pakk i matpapir. Da har du noe godt i vente ved første rast!
 
Oppskrift på hjemmelaget gomme finner du her

FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ TURMAT FINNER DU HER