Bakt potet er genialt, enten som tilbehør eller som egen turmat. Lag på bålet, eller stek hjemme i ovnen til mange, med deilig fyll.

Bakt potet er en av de glemte favorittene! En deilig rett som kan varieres etter smak og behag og som krever lite kjøkkenutstyr for å servere.

Er du på tur i skogen, kan du legge poteter innepakket i aluminimusfolie i glørne av bålet og lene deg tilbake. Etter 40-60 minutter er middagen klar, og det er bare å pakke opp alt godt tilbehør fra sekken.

Bakt potet kan du også lage hjemme i stekeovnen, eller du kan bake dem ferdige og så ta dem med ut på tur. Da slipper du å vente så lenge, og kan bare raskt varme potetene i glørne i 10-15 minutter.

Baker du poteter hjemme kan du fylle et helt stekebrett med litt store poteter og la dem stå i ovnen på 200 grader i ca en time. Sjekk om de er ferdige ved å stikke en spiss kniv inn i poteten, på samme måte som når du koker poteter. Med denne metoden kan lett lage bakt potet når det er mange til middag, helt uten stress.

Det er ikke nødvendig å pakke hver potet inn i folie heller, skallet blir sprøtt og godt når de bakes uten.

Oppskrift på bakt potet

Til 4 personer trenger du: 4 poteter og tilbehør etter ønske.

Slik gjør du:
Vask og tørk potetene godt, pakk de så inn i alumiumsfolie. Bak potetene i glørne av bålet eller i stekeovn på 200 grader. Sjekk med en spiss kniv etter ca 45 minutter, potetene er ferdig når de er myke gjennom. Lag ett kryss i poteten og press den lett fra undersiden slik at den åpner seg. Fyll poteten med dine favoritter og nyt!

PRØV OGSÅ: Nystekt pinnebrød på bålet

Hjemmelaget kryddersmør

Trenger du tips til hva du kan fylle bakt potet med? Kryddersmør er noe av det som virkelig løfter bakt potet, og du kan enkelt lage ditt eget. 

Du trenger:
100 g smør
3 ss friske urter 
½ ts salt 
2 fedd hvitløk

Slik gjør du:

  1. Press hvitløken, finhakk urtene og bland alt godt sammen ved hjelp av en gaffel.
  2. Pakk kryddersmøret inn i folie eller matpapir og oppbevar i kjøleskap til det skal brukes.

PRØV OGSÅ: Innbakte pølser til turen

 

Annet tips til fyll

I tillegg til kryddersmør er dette noen favoritter:

Rømme
Mais
Chorizo-/pepperonipølse
Tacokjøttdeig
Bacon 
Løk 
Dill
Revet ost
Fetaost
Sopp
Bønner
Soltørka tomat
Potetsalat
Avokado

FLERE OPPSKRIFTER PÅ TURMAT FINNER DU HER