Pizzasnurrer skaper fort jubel i hjemmet og smaker like herlig i matpakka som til middag. Lager du mange kan de fryses ned og tas med på tur.

Pizza fås i nesten alle smaker, former og fasonger. Den kan lages med tynn bunn, tykk bunn, innbakt, som pai, i bagetter, med hvit bunn, med blomkålbunn. Mulighetene er nærmest uendelige, og det er også fullt mulig å gå på en snurr!

Fra Napoli til Norge

Pizzaen slik vi kjenner den i dag har sitt opphav fra Napoli i Italia. Der dekket de flatt brød med tomatsaus og ost, og bakte det i vedfyrte steinovner. Da italienerne utvandret til steder som New York og São Paulo i Brasil på 1800-tallet, ble pizzaen fort spredt verden rundt.

Alle elsker pizza

I Norge har pizzaen vært kjærkommen gjest på middagsbordet siden 1970-tallet, og vi spiser den i alle varianter. Kanskje er du blant dem som elsker hjemmelagd pizza med tykk bunn og kjøttdeig, eller foretrekker du den mer italiensk og med tynn bunn? 

Ruller du pizzaen sammen som en rullekake og skjærer den i biter, blir det pizzasnurrer. De smaker helt nydelig når de er nystekte, men er også supre å legge i fryseren.

PRØV OGSÅ: Pinnebrød på bålet

Pizzasnurrer på tallerken

Perfekt turmat

Pizzasnurrer faller lett i smak hos både store og små, siden man kan fylle de med akkurat det man selv liker. Dette er også en perfekt måte å kvitte seg med rester på. Har du en rest av pålegg, kjøtt eller grønt, kan det fint brukes i en snurr. 

Har du et lite lager i fryseren, tiner de raskt om du trenger matbit i en travel hverdag. Dette er også deilig turmat! Lun dem i stekeovnen eller varm dem på bålet – og vips så er de serveringsklare! 

Enten du skal på stranda, på sjøen, i skogen eller til fjells: Her er maten som funker på tur.

En god pizzadeig trenger kjærlighet 

Gjærdeig trenger god tid og masse kjærlighet for å oppnå et godt resultat. For å få pizzadeigen smidig bør den eltes godt, enten for hånd eller med en kjøkkenmaskin med eltekrok.

Bruker du kjøkkenmaskin bør deigen eltes langsomt i ca. 5 minutter før du så lar den eltes raskt i 2 minutter. Da får du en deilig og luftig pizzadeig.

Vi har brukt vanlig hvetemel, men ønsker du en grovere variant kan du fint bytte ut halvparten av hvetemelet med sammalt mel. 

PRØV OGSÅ: De beste pannekakene på tur

Pizzasnurrer

Oppskriften gir ca. 16 pizzasnurrer

Pizzasnurrer deig på stekebrett

Deig:

650 g hvetemel
4,5 dl lunket vann
2 ss olivenolje
15 g gjær
1 ts salt

Pizzasaus:

1,5 stk sjalottløk
1 hvitløksfedd
1 ss hakket chilli
1 boks hakkede tomater
2 ss frisk oregano
1 ss tomatpuré
Salt og pepper 

 

Fyll:

150 g strimlet kokt skinke
2 dl revet ost

Slik gjør du:

  1. Ha alle ingrediensene til deigen i en bakebolle. Elt deigen godt sammen i en kjøkkenmaskin eller for hånd, og la den heve til dobbel størrelse.
  2. Lag pizzasaus: Surr sjalottløk, hvitløk og chili i en tykkbunnet kjele til det er blankt. Rør inn tomatpuré. Sil tomatene og tilsett i kjelen.  Ha i finhakket oregano, smak til med salt og pepper. La koke til det tykner. Har du dårlig tid kan den fint koke i 5 minutter, men sausen smaker aller best om du lar den småkoke lenge. 
  3. Når deigen er hevet til dobbel størrelse: kjevle den til et rektangel på ca. 50x35 cm på et melet bakebord. Smør pizzasausen utover og legg på fyllet. Spar litt av osten til å strø på toppen. Rull sammen deigen til en pølse fra langsiden. Skjær ca. 3-4 cm brede stykker av rullen, og legg på et stekebrett med bakepapir. Stø over resten av osten. La etterheve i ca. 20 minutter.
  4. Stek pizzasnurrene på 220 grader i ca. 15 minutter, til de er gylne. 

Oppskrift og foto: Kristine Moen Lippard favorittoppskrifter.no

FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ TURMAT FINNER DU HER