Her er tre gode grunner til å lage innbakte pølser: Det er enkelt å lykkes med, det er lettvint og praktisk å ta med ut på tur – og alle liker det.

Du vil gjerne være den som drar innbakte pølser ut av sekken når dere gode og slitne kommer til det som for mange er turens høydepunkt: pausen!

De innbakte pølsene kommer nemlig garantert til å vekke begeistring. 

Lett å lage innbakte pølser

Ikke et vondt ord om den gode, gamle brødskiven, men osten har en tendens til å bli svett, syltetøy eller annet smørbart blir klinete og eventuelle grønnsaker blir dvaske.

Ok, da ble det visst noen «vonde ord» likevel ... Men det er ikke vondt ment! Vi vil jo bare slå et slag for innbakte pølser på tur og hvorfor du burde prøve det neste gang det rykker i turfoten.

LES OGSÅ: Turmat som funker

Innbakte pølser er enkelt å lage er perfekt som turmat! Kjøp ferdig pizzadeig eller lag selv, og stek innbakte pølser hjemme i ovnen eller rett på bålet.

Det fins flere måter å lage innbakte pølser på, og vil du ha det ekstra lettvint kjøper du bare ferdig pizzadeig og pølser – så har du alt du trenger.

Det er heller ikke mye jobb å lage deigen selv, du trenger bare mel, salt, gjær og litt olje og vann – dette er en av de enkleste deigene å lage.

PRØV OGSÅ: Bakt potet på bålet

For litt finere anledninger

Du kan også bruke butterdeig å bake pølsene inn i, men disse har en tendens til å smule litt mer. Derfor er det kanskje mer praktisk med den mer robuste versjonen i tursekken.

Skal du derimot lage fingermat å servere hjemme, er småpølser innbakt i butterdeig (pigs in a blanket, som det heter på engelsk) både lekre og velsmakende munnfuller.

Innbakte pølser er enkelt å lage er perfekt som turmat! Kjøp ferdig pizzadeig eller lag selv, og stek innbakte pølser hjemme i ovnen eller rett på bålet.

Fyll på med noe godt

Men nå skal vi på tur, og da trenger vi mat som tåler en trøkk. For å lage en liten ekstra overraskelse til uvitende turkamerater, kan du også fylle de innbakte pølsene med noe godt. Hva med ost og skinke-fyll, tomatsaus eller pesto, for eksempel?

Da smører du bare deigen med saus eller strør på ost og skinke før du ruller inn pølsene.

LES OGSÅ: Slik lykkes du som turkokk 

Medbrakt dipp 

Et annet forslag er å helle ketchup, sennep, rømme eller majones i små bokser, så kan dere dyppe pølsene mens dere spiser.

De innbakte pølsene kan du steke i ovnen hjemme, eller for de mer tålmodige går det an å surre deigen rundt pølsene hjemme, ta dem med i en boks og grille på bålet når dere er ute på tur. Da blir de jo helt nystekte!

Innbakte pølser er enkelt å lage er perfekt som turmat! Kjøp ferdig pizzadeig eller lag selv, og stek innbakte pølser hjemme i ovnen eller rett på bålet.

Tur ingen betingelse!

Og bare så det er sagt: Innbakte pølser trenger slett ikke tas med ut for å nytes – det sannsynligvis en knallsuksess i ethvert barneselskap, eller det kan være fredagskos god som noen for hele familien.

GODT FORSLAG: For ei tursuppe!

Oppskrift på innbakte pølser

Du trenger: 
Grillpølser
Pizzadeig, kjøp ferdig deig som er utkjevlet
Evt. fyll (f. eks revet ost og smårettskinke, pesto, ketchup)
Evt. dipp (f. eks ketchup, sennep, aioli, pesto, rømme, majones)

Slik gjør du:

1.  Rull ut deigen og smør eller strø på evt. fyll. Skjær deigen opp i avlange strimler. 

2. Rull deigen rundt pølsene, og stek i ovnen på 200 ˚C i ca. 15 min., eller legg de ustekte pølsene med deig rundt i en boks, ta med på tur og stek på bålet. Huske pinner til å tre pølsene på, eller ta med lommekniv for å spikke selv.

Om du har tid, kan du jo lage noen av dippene selv. Hjemmelaget pesto er ganske kjapt å lage:

Oppskrift på pesto

Du trenger:
1 potte basillikum
1 dl pinjekjerner
50 g parmesan
1 fedd hvitløk
1 dl olje (nøytral, evt rapsolje)
Salt/pepper

Slik gjør du: 

1. Ha bladene av basilikumen i en liten foodprosessor. Tilsett ristede pinjekjerner, finhakket hvitløk og revet parmesan.

2. Bland det sammen og tilsett olje, kjør det godt sammen. Smak til med salt og pepper.

Alle foto og oppskrifter: Kristine Moen Lippard/favorittoppskrifter.no

FLERE GODE OPPSKRIFTER PÅ TURMAT FINNER DU HER