Hvem kan motstå saftig gulrotkake med glasur? Denne versjonen har vi laget i muffinsformer som er enkle å ta med på tur.

I disse saftige gulrotkakene er det både gulrot, sjokolade og eple. Sjokoladen hakker du grovt opp, mens gulrot og eple skal rives og bidrar til at gulrotkakene blir ekstra saftige og gode.

Det er mange som elsker kremostglasuren på toppen av gulrotkake, og det skjønner vi godt. Når gulrotkakene i seg selv er full av gode kryddersmaker, smaker det ekstra godt med en søt og litt syrlig topping. 

De små gulrotkakene kan fint fryses, men helst uten toppingen. Du kan eventuelt fryse muffins og ferdig glasur hver for seg, og montere før servering. Fryser du gulrotkakene med topping, kan du dyppe en kniv i varmt vann og pynte litt på toppingen før de serveres. Eller strø litt kakestrøssel på toppen. Godt smaker det uansett!

Gode gulrotkake-tips:

  • Røren kan stekes i en liten langpanne i stedet for i muffinsformer.
  • Pass på at du rører kremosten til glasuren til den er helt fri for klumper.
  • Pynt gjerne med delte jordbær, blåbær eller kakestrøssel. 
  • Matmuffins med fullkorn er også perfekt på tur.

Oppskrift på gulrotkake i muffinsformer

Til ca. 24 stk trenger du: 

  • 3 egg
  • 2,5 dl solsikkeolje
  • 300 g sukker
  • 350 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 2 ts kanel
  • 0,5 ts muskat
  • 1 ts bakepulver
  • 500 g gulrot (uskrellet vekt)
  • 1 eple
  • 100 g mørk kokesjokolade 

Glasur:

  • 100 g smør
  • 250 g melis
  • 200 g kremost
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts ferskpresset sitronsaft

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180 grader over- og undervarme og gjør klar et stekebrett med muffinsformer. Bruk muffinsbrett eller sett muffinsformene rett på et stekebrett.
  2. Skrell og riv gulrot og eple på et grovt rivjern. Sett til side for bruk senere.
  3. Visp egg og sukker til luftig og lys eggedosis. La vispen gå og tilsett oljen litt etter litt. Pass på at oljen er godt blandet inn før du heller i mer.
  4. Sikt i mel, krydder og bakepulver og vend inn. Grovhakk sjokoladen og vend denne inn sammen med gulrot og eple til du har en jevn røre.
  5. Fordel gulrotkake-røren over i muffinsformene og stek midt i ovnen i ca 15 minutter, til muffinsene er gyldne. Sjekk med en kakepinne at de er ordentlig stekt. Har du ikke kakepinne bruker du et trespyd eller en strikkepinne og stikker midt i gulrotkaken. Kommer pinnen opp uten rennende røre er muffinsen ferdig.
  6. Avkjøl gulrotkakene på rist.

Glasur:

  1. La smør og kremost bli romtemperert.
  2. Rør smør og melis hvitt.
  3. Rør kremosten i en annen bolle til den er helt fri for klumper og rør den så inn i smørblandingen.
  4. Tilsett vaniljesukker og sitronsaft og bland godt.

Smør glasuren på gulrotkakene når de er avkjølt, og oppbevar gulrotkakene kaldt om de ikke skal nytes med det samme.

Prøv også appelsinkaken som nesten lager seg selv