Av og til kan det være hyggelig å gjøre litt ekstra stas på nistematen. Matpakke trenger nemlig ikke være kjedelig på tur!

Hva med å prøve gourmetvarianten av sandwich neste gang du skal ut i skog og mark? Ved å legge litt ekstra i tilberedningen og presentasjonen får brødskiva en smak av luksus, bokstavelig talt. En sandwich er lett å lage, enkel å servere og god å spise. Pålegget holder seg godt mellom to brødskiver. Å kombinere kjøtt, fugl, fisk eller ost med frukt og grønt er en god start.

KJENTE OG UKJENTE SANDWICHER

Prøv en gourmet sandwich neste gang du skal på tur. 10 tips til fyll som jazzer opp brødskivene i matpakken. Oppskrift på gourmet sandwich.

Club sandwich er et klassisk smørbrød med kalkun, bacon, salat, tomater og majones som er kjapt laget, og passer perfekt i matpakken eller som turmat.


BLT er en klassisk sandwich eller blings fra Amerika, og er forkortelse for bacon, lettuce og tomato. Brødskiver, bacon, salat og tomat toppet med deilig majonesdressing smaker utsøkt i matpakken.


Lillestrøm-blings er blings med pølse, rødbeter og speilegg. Den er skikkelig smakfull, og inspirert av fargene på hjemmedrakten til Lillestrøm fotballklubb. Passer fint til lunsj, lett middag eller som kveldsmat.


Prøv en gourmet sandwich neste gang du skal på tur. 10 tips til fyll som jazzer opp brødskivene i matpakken. Oppskrift på gourmet sandwich.

Foto: brodogkorn.no

Molde-sandwich med pannestekt seifilet, remulade, spinatblader, tomat og rødløk på brødskiven er inspirert av jazzfestivalen og byens tilknytning til havet.


Afternoon tea-sandwich serveres til britisk ettermiddagste og inkluderer fristende brødskiver med agurksalat, eggstand og røkelaks. Vi bruker både fint og grovt brød, og serverer te ved siden av.


Ti geniale ideer til enkel og supergod turmat.


Foto: brodogkorn.no


JAZZ OPP BRØDSKIVA 

Slik omskaper du brødskiva til en ekte gourmet-sandwich:

Brød: Her kan nesten alle slektninger av brødskiva brukes. Bak gjerne rundstykker og legg deilig pålegg mellom, eller kjøp ferdige polarbrød eller ciabatta. Tortillas, lefser og lomper er enkle å fylle og enkle å transportere. Du kan også friste turkameratene med sandwicher av scones, focaccia, bagel eller rester av hamburgerbrød. Pitabrød er selvfølgelig fine å fylle, det samme er baguetter. Vafler kan fylles med salt pålegg. Er du tom for brød? Da kan du pakke en omelettwrap rundt pålegget. 

Fyll: Ost og kjøtt er klassisk pålegg. Bruk gjerne rester av kjøtt eller god norsk spekeskinke. Prøv å bytte ut gulosten med brie, cheddar, blåmuggost eller smøreost. Det er ikke noe galt med smør, men med pesto, sennep eller aioli får brødskiva et snev av luksus. Hummus og guacamole er også snadder. Du kan også ta en Elvis: Rockekongen var kjent for sine sandwicher med banan og peanøttsmør, og aller helst med ripsgelé og bacon på. Dette er en saftig kaloribombe, som helt klart gir masse energi til langturen.


Foto: brodogkorn.no


10 tips til deilig sandwichfyll:

  1. Skinke, cheddar, salatblad og sennep
  2. Chorizo, paprika, tomatpuré og løk
  3. Kalkunskinke, avokado og aioli
  4. Pesto og hardkokt egg
  5. Fikensyltetøy, ruccola og geitost
  6. Kyllingbryst og waldorfsalat
  7. Parmaskinke, brie og pære
  8. Tunfisk, mozzarella og persille
  9. Røkelaks, agurk og kremost
  10. Tomat, mozzarella, olivenolje, basilikum

Visste du at...
Jarlen av Sandwich var en praktisk mann. Han ville gjerne gjøre to ting på én gang – både spise og spille kort med venner. I 1762 begynte han – eller tjeneren hans – derfor å legge kjøtt mellom to skiver brød. Da slottets tjenere spurte gjestene rundt spillebordet hva de ville ha å spise, svarte de nå bare «det samme som Sandwich, takk».