Ta med matmuffins i sekken neste gang du skal på tur! Med alt det gode inni, er det bare å glede seg.

Matmuffins er praktiske å ha med seg og kan enkelt fryses ned på forhånd og tine i sekken på veien. Så det er lurt å bake mange! Matmuffins er dessuten et spennende alternativ til brødskiva og kan fylles med det du liker aller best. Bak dem med grovt mel for å gjøre de så mettende som mulig, og behold saftigheten med ost og grønnsaker. 

Matmuffins passer også ypperlig til supper og gryteretter, og er nærmest et måltid i seg selv, spesielt med salat til. Baker du dem med Jarlsberg og Trønderfår blir de like norske som Jotunheimen.

Med oliven og fetaost får de en herlig smak av Middelhavet. Med skinke, ost, løk og bacon minner de om en fransk quiche. For ikke å snakke om all deilig restemat som er ypperlig å bruke som fyll. Med masse mettende fyll er dette turmat som holder energien på topp hele turen igjennom! 


Foto og oppskrift: brodogkorn.no
 

Har du lyst på en søtere variant? Søte muffins er kanskje ikke nok som niste på turen, men er godt til kaffen og kan brukes som belønning på langturen for store og små. Bruk en standard muffinsoppskrift og tilsett frukt eller bær, tørket frukt og nøtter – eller snik inn litt hakket sjokolade. Derfra går det bare oppover!

Nå nye høyder med pannekaker i sekken

GRUNNOPPSKRIFT PÅ MATMUFFINS

Disse matmuffinsen er saftige og gode, og perfekte til lunsj, i matpakken og som turmat. Du kan også servere dem som en enkel hverdagsmiddag med spekeskinke og salat til.

Til 12 muffins trenger du:
160 g fullkornshvetemel
30 g solsikkekjerner
30 g sesamfrø
2 ts bakepulver
1 ts sukker
¼ ts salt
2 egg
150 g lettrømme
½ dl melk
3 ss olje

Slik gjør du:
 1. Ha alle ingrediensene utenom fyllet i en bakebolle, og bland godt.
 2. Gjør klar fyllet og bland det forsiktig inn i muffinsrøren.
 3. Bruk et muffinsbrett med plass til 12 muffins. Plasser papirformer i muffinsbrettet og fyll 2/3 av formen.
 4. Stek muffinsene midt i ovnen på 200 °C i 20–25 minutter. Det er viktig at de ikke blir stekt for lenge, da kan de bli tørre. Avkjøl på rist.


10 FORSLAG TIL DEILIG FYLL

Grunnoppskriften er glimrende med vegetarisk fyll som oliven, løk, paprika, soltørkede tomater og urter. Skal du ut på langtur kan du med fordel fylle på med mer mettende godsaker som pølser, salami og annet kjøttpålegg – og med gulost, fetaost eller parmesanost.

Bruk mest av det du liker best, med total mengde fyll på ca 250 gram. Her er ti forslag til deilig fyll: 

 1. Purre, gulost og fårepølse
 2. Pølser, paprika og mais
 3. Salami, gulost og gressløk
 4. Oliven, urter og parmesan
 5. Salami, baconost og timian
 6. Blåmuggost, valnøtter og fiken
 7. Rester av lam, geitost og mynte
 8. Røkt ørret, erter og persille
 9. Tomat, sopp og Serrano/spekeskinke
 10. Auberginer, oliven og løk

Slik lykkes du som turkokk