Med en pinnebrøddeig i sekken blir turmaten en fest! Slik lager du pinnebrød på tur.

Ute på tur i skog og mark er det ingenting som slår kosen av et sprakende varmt bål. Den koselige knitringen av brent tre, de vakre flammene og ikke minst den deilige maten som kan kokkeleres på denne varmen.

En bål-favoritt på tur med barn er pinnebrød! Pinnebrød lager du enkelt: Rørt sammen en deig hjemme før turen, ta med litt ekstra mel i en pose og en kniv for å spikke grillpinner. Det er alt som trengs, og ofte det lille som skal til for å gjøre lunsjen ute til en høydare.

Før brødet kan nytes må hver og en forme sin egen lille deigklump rundt pinnen og holde den tålmodig frem mot flammene. Visst kan du være sikker på at noen kommer til å miste sitt brød inn i flammene, så lag for all del nok deig!

Har du lyst, kan du krydre pinnebrødene dine med krydder eller tilsette ost i deigen for ekstra smak. Basilikum, oregano, timian eller ostesmørbrødkrydder er gode smaker til pinnebrødene, og kan enkelt blandes i deigen. 

Vil du ha en dessertvariant, kan du tilsette sjokoladebiter, eller sukker og kanel for en kanelbollevariant. 

Er det mange ulike preferanser blant turdeltagerne kan du ta med krydder ut, og la hver og en krydre sin deig før den snurres rundt pinnen.

Deigen til pinnebrød kan du oppbevare i en boks med lokk eller i en tykk brødpose på vei ut på tur. Er du redd for at det skal bli klissete, kan en pakke våtservietter gjøre susen om du ikke er i umiddelbar nærhet av vaskevann.

Så er det selvsagt viktig å huske reglene for båltenning og å rydde opp etter seg etter endt pinnebrødspising. God tur!

Oppskrift på pinnebrød

 

Til 8 stk trenger du:
225 g hvetemel (+ litt ekstra)
1 ts salt
2 ts sukker
2 ts bakepulver
50 g smeltet smør
1,5 dl vann/melk

Slik gjør du:

  1. Bland sammen alt det tørre.
  2. Smelt smøret, og bland sammen med væsken.
  3. Rør inn væsken i det tørre, ha eventuelt i litt mer mel om deigen er for klissete.
  4. Pakk deigen i en boks med lokk eller i ein pose, strø litt ekstra mel over og gå på tur.
  5. Del deigen i små stykker, ikke bruk for mye (da blir steketiden så lang), og tvinn rundt en pinne.
  6. Stek til den er passe stekt og nyt varmt brød rett fra pinnen. Velbekomme!

 

Tips: Pinnebrød kan like gjerne lages på grillspyd i stekeovnen om været tilsier at det er bedre å bli innendørs. Husk bare å legge grillspydene i bløt i 15 minutter før du steker de på 220 grader midt i ovnen til de er gyldne. Dette tar 10-15 minutter, avhengig av hvor tykke du lager pinnebrødene og hvordan din ovn er.