jul i coop mega
Mandelflarn
Mandelflarn er et flatt, men deilig innslag i julebaksten. Sett en liten personlig touch på en iskremdessert ved å servere hjemmelagde mandelflarn ved siden av. Nydelig!
12min / 15min forberedelsestid
Vanskelighetsgrad: Enkel
Ingredienser
1 porsjoner
100 gTINE Meierismør
100 gsukker
100 gskåldede mandler (finhakket)
1 tsglukose
2 ssTINE fløte
2 sshvetemel
Fremgangsmetode
Sett stekeovnen på 150 °C.
Først smelter du smøret og deretter rører inn sukkeret. Varm dette til kokepunktet. Avkjøl blandingen litt, før du rører inn mandlene, fløten, glukose og hvetemelet.
Sett kakene på bakepapirkledd stekeplate med en teskje. Bruk en hel teskje røre per mandelflarn. Husk å beregne litt god plass, for kakene flyter svært ut. Mandelflarn skal steke midt i ovnen i ca. 12 minutter.
Avkjøl de varme kakene litt før de tas av platen. Dersom du ønsker en form på dem, kan du bøye dem over en kjevle eller kopp mens de fortsatt er litt lunkne. Da blir det fine "skåler" som kan fylles med vispet krem, iskrem og bær.
Tips:
Denne mandelflarnoppskriften spør etter glukose. Det får du kjøpt i velassorterte dagligvare eller på apoteket, og er den ingrediensen som gjør at mandelflarn henger bedre sammen.
Stek en prøvekake, så ser du hvor mye kakene flyter ut, før du setter flere på brettet.
Andre relevante oppskrifter
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆ ▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆▆
▆▆▆▆▆