Til hovedinnhold

Dropp stekepannen — stek bacon i ovn!

Kos

Stek bacon i ovn og få perfekt bacon. Perfekt bacon krever hverken vending, stekespade eller fettsøl.

Egg og bacon er en del av helgekosen for oss nordmenn, men skal man lage til mange blir det fort et logistisk og tidkrevende puslespill. Ikke bruk tid på å steke ting i rekkefølge—stek alt samtidig!

La stekepannen være forbeholdt speilegget og stek bacon i ovn

La pannen være forbeholdt speilegget og stek heller baconskivene i ovnen. Ikke bare går det mye raskere, du unngår sprut og resultatet blir alltid perfekt.

Slik steker du bacon i ovn

  • Varm ovnen til 150-180 grader. Varmluft gir best resultat, men det går fint an å bruke over-og undervarme.
  • Finn frem et stekebrett og bruk bakepapir eller aluminiumsfolie. Da er det fort gjort å gjøre rent etterpå!
  • Legg baconskivene på stekebrettet med god avstand til hverandre. Synes du de er litt lange, kan hver skive med fordel deles i to.
  • La baconet steke i ca ti minutter, samtidig som du steker speileggene. Siden det er litt forskjell på ovner, og også litt på smak og behag når det gjelder hvor godt baconet skal stekes, er det lurt å følge med underveis.

Voilà! Baconet ditt er ferdig. Du blir garantert ikke skuffet.

Prøv samme triks med eggerøra

Visste du at du kan prøve samme triks når det gjelder eggerøra? Putter du eggerøren i stekeovn, kan den stort sett passe seg selv, bare du husker å røre litt i den med noen minutters mellomrom.

Bli medlem

Som medlem i Coop får du unike medlemsfordeler som kan spare deg for tusenvis av kroner. Bli medlem for å få penger tilbake hver gang du handler!
Meld deg inn