Slik steker du fiskepinner perfekt. Tips, oppskrifter og tilbehør. Tabbene du må unngå når du steker fiskepinner.
Lett å lage

Slik blir fiskepinnene perfekt

Med disse triksene hever du fiskepinnemiddagen!

 

Det finnes jo nesten ikke noe enklere. En pakke frosne fiskepinner, hiv dem i panna, server med grønnsaksblanding, potetmos, hva du vil.
 

Men blir det skikkelig godt? Og hvor spennende er denne middagen, egentlig?
 

Eirik Nordbye er kokk og culinary manager hos Findus, og geleider oss gjennom prosessen med å få de perfekte fiskepinnene.
 

Slik steker du fiskepinner perfekt. Tips, oppskrifter og tilbehør. Tabbene du må unngå når du steker fiskepinner.

Eirik Nordbye er kokk og culinary manager hos Findus.

 

Første bud er å ta dem rett fra fryseren, altså IKKE tine dem på forhånd. Tining fører nemlig lett til at fiskepinnene tar til seg vann, og dermed blir vasne.

 

– Tar du dem rett ut fra fryseren, blir også paneringen aller best, sier kokken.

 

Han anbefaler å steke fiskepinnene i en ren stekepanne, gjerne med et slipp-belegg.

 

– Bruk nøytral olje som raps eller solsikke. Oljen må være varm før du begynner å steke. Olje tåler høyere varme enn smør. 

 

Slik steker du fiskepinner perfekt. Tips, oppskrifter og tilbehør. Tabbene du må unngå når du steker fiskepinner.

Foto: Favorittoppskrifter.no

 

 

 Når fiskepinnene er lagt i panna, skal de stekes på medium varme.

 

– La dem steke lenge nok på en side, før de snus, sier Eirik.

 

– De vanligste feilene folk gjør når de tilbereder fiskepinner, er at de vender alt for ofte på dem. Da blir fiskepinnene løse, og paneringen blir myk og faller av. I tillegg stekes ofte fiskepinnene på enten for sterk eller for svak varme.

 

For å få ekstra god smak på fiskepinnene, har Eirik Nordbye følgende tips:

 

– Du kan tilsette litt godt smør de siste minuttene i panna. Det gjør stor forskjell.

 

 

Slik steker du fiskepinner perfekt. Tips, oppskrifter og tilbehør. Tabbene du må unngå når du steker fiskepinner.

Foto: Favorittoppskrifter.no

 

Kokkens tips til tilbehør

Som et eksempel på godt tilbehør litt utenom det vanlige, anbefaler Eirik Nordbye ertepuré med parmesan og fløte.

 

– Like enkelt å lage som fiskepinnene!

  • 1 pose frosne erter
  • 1 dl fløte eller creme fraiche
  • 60 g revet parmesan
  • Salt og pepper


Kok opp fløten/creme fraiche og smak til med salt og pepper. Tilsett ertene og varm dem opp til det nesten koker. Mix dette til en puré med en stavmikser og rør inn parmesanen. Klart til servering!

 

Stek uten fett i ovnen

Vil du unngå å bruke fett i tilberedningen, eller du skal steke til mange personer, kan du bruke stekeovnen.

 

Varm ovnen til 225 grader. Noen mener at 200 grader er nok, du må finne ut hvilken temperatur som passer best for din ovn. Ta fiskepinnene rett fra fryseren og legg dem på en stekeplate med bakepapir. Stekes i 10-12 minutter. Bakepapiret vil også trekke til seg noe av fettet fra paneringen.

 

TIPS: Legg en skive gulost på toppen av fiskepinnene det siste minuttet, osten vil smelte litt og gjøre retten ekstra god. Spis fiskepinnene med én gang de er fjernet fra panna eller ovnen, ellers blir de lett dvaske.

 

TIPS: Strø litt karri i stekesmøret i panna, det gir veldig god smak.

Merete Holger Storli 29. apr 2017