Fiskekaker kan serveres på pinne, i lefse eller i burgerbrød. Her er tre morsomme varianter du kanskje ikke har prøvd før. Oppskrift på fiskekaker.

Fort gjort å pimpe opp fiskekakene

Det finnes et hav av muligheter til spennende tilbehør til fiskekakene! Her er tre forslag til en litt annerledes fiskekakemiddag.

Fiskekaker havner ofte på middagstallerkenene rundt om i norske hjem, og det er ikke så rart – sunt og godt som det er. 

 

Men hva får som regel fiskekakene som følge?

 

– Mange bruker raspet gulrot og potet, det er godt, raskt og enkelt å lage, sier matblogger Kristine Moen Lippard. 

 

Vi tipper at mange kjenner seg igjen i det. Og det er lett å gå i vante spor, kanskje særlig når det gjelder hverdagsmiddagene. 

 

Fiskekaker kan serveres på pinne, i lefse eller i burgerbrød. Her er tre morsomme varianter du kanskje ikke har prøvd før. Oppskrift på fiskekaker.

 

Eksotiske fiskekaker

Men hvor spennende kan egentlig en fiskekakemiddag bli? Riktig så eksotisk, faktisk!

 

– Fiskekaker trenger ikke å være kjedelig. Med inspirasjon fra for eksempel Asia, kan det bli skikkelig spennende. Server for eksempel ananassalsa i en ananasskål med smak av chili og koriander, foreslår matblogger Kristine Moen Lippard.

 

Ananasskålen får du altså ved å kjøpe en hel ananas, skjære ut innmaten og kutt opp i terninger, mens du putter bitene opp igjen i den hule ananasen for servering (du ser det i bildet over). 

 

 

Fiskekaker er typisk hverdagsmat, men om man velger gode råvarer kan det blir et skikkelig luksusmåltid, lover Kristine Lippard. Selve fiskekakene har selvsagt også mye å si. 

 

Fiskekaker kan serveres på pinne, i lefse eller i burgerbrød. Her er tre morsomme varianter du kanskje ikke har prøvd før. Oppskrift på fiskekaker.

 

Velg gode råvarer 

 

– Velg fiskekaker som inneholder mye fisk. Hvis du lager hjemmelagde fiskekaker, inneholder de ofte mer fisk enn kjøpte. Da kan du også velge å smaksette fiskekaken etter eget ønske. Du kan for eksempel tilsette hakkede urter og krydder som spennende smakstilsetninger til fiskekakene.

 

Hva med smak paprika, sitrongress, dill, gurkemeie –  eller kanskje ingefær?

 

Vi har spurt Kristine Moen Lippard om å gi oss oppskriften på tre typer tilbehør til fiskekaker.

 

Selve fiskekakene kan du varme i ovnen på 180 ˚C i 5-6 minutter, eller steke i panna.

 

Så til tilbehøret! 

 

Oppskrift søtpotetmos og aioli

 

Slik steker du fiskepinner perfekt. Tips, oppskrifter og tilbehør. Tabbene du må unngå når du steker fiskepinner.

 

Dette trenger du til 4 personer:

4 søtpoteter
2 ss smør
Salt/pepper
En boks med aioli

 

Slik gjør du: 

 

Kok søtpotetene møre, spar litt kokevann. Knus potetene til en mos, spe på med kokevann til passe konsistens. Rør inn smøret og smak til med salt og pepper.

 

Vil du lage aioli selv, gjør du det kjapt ved å mose 1 hvitløksfedd i en hvitløkspresse og rør inn i 1 pakke majones med ½ ts sennep. Sett i kjøleskapet i 10 minutter.

 


Oppskrift på ananas- og tomatsalsa

 

Fiskekaker kan serveres på pinne, i lefse eller i burgerbrød. Her er tre morsomme varianter du kanskje ikke har prøvd før. Oppskrift på fiskekaker.

Ananassalsa

 

Dette trenger du til 4 personer:

  • 1/2 ananas
  • 1 lime
  • 1/2 rød chili
  • 2 vårløk

 

Slik gjør du: 

 

  1. Kutt bort skallet og ta ut kjernen av ananasen, skjær fruktkjøttet i små biter.
  2. Ta bort frøene i chilien og finhakk chili og vårløk.
  3. Bland alt sammen i en bolle og rør inn saften av 1 lime.

 

 

Tomatsalsa

Dette trenger du:

  • 250 gram cherrytomater
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 rød chilli
  • 1 lime
  • 1/2 krukke koriander
  • En klype Maldon-salt

 

Slik gjør du: 

  1. Del tomatene i to og ta ut kjernen. Finhakk tomatene og rødløk, og ha i en bolle.
  2. Ta bort frøene i chilien, og finhakk sammen med koriander.
  3. Bland alt sammen i en bolle, rør inn saften av 1 lime.
  4. Tilsett en klype Maldon-salt.


Oppskrift på grønnsaker i sursøt saus

 

Slik steker du fiskepinner perfekt. Tips, oppskrifter og tilbehør. Tabbene du må unngå når du steker fiskepinner.

 

Dette trenger du til 4 personer:

  • En ferdig pakke med sursøt woksaus
  • 1 paprika, i grove biter
  • 3 gulrøtter, i strimler
  • 1 gul løk, i små biter
  • 1/4 ananas, eller 1 pk ananasringer
  • 100 gram sukkererter
  • Ris

 

Slik gjør du: 

 

  1. Hakk opp grønnsakene og varm dem lett i en stekepanne, tilsett sursøt saus. 
  2. Kok ris, og server tilbehøret sammen med fiskekakene. 

 

 

Redaksjonen 07. des 2017