Fisketaco er en ny trend som hele familien vil elske! Sprø, panert fisk, crispy grønnsaker og en god saus. Oppskrift på fisketaco.

Slik lager du fisketaco

Sprø, panert fisk, crispy grønnsaker og en god saus. Fisketaco er en ny trend som hele familien vil elske!

 

Hvis du sa «taco» til en nordmann på begynnelsen av 80-tallet, skjønte han ikke hva du snakket om. I dag er taco generelt nesten like typisk norsk som fårikål. Fredag kveld er tacokveld i tusenvis av norske familier.

De fleste bruker fortsatt kjøttdeig i tacoen, kanskje av gammel vane? Men fisketaco er en like enkel og vel så god variant. Hvis du ikke har prøvd fisketaco ennå, kan vi bare si: Løp og kjøp – og stek og nyt! 

 

Meksikanerne har spist det i hundrevis av år – i hvert fall de som har bodd ved kysten. I utgangspunktet enkelt: Et stykke stekt fisk pakket inn i tortilla (en lefse laget av maismel). I årenes løp er fisketacoen blitt utvidet med grønnsaker og saus av forskjellig slag.

 

Fisketaco er ikke bare velsmakende, det er sunt også. Og har du barn som ikke er så glad i fisk, kan tacoen være en smart måte å få i dem fisk på.

 

Taco med fisk er ikke vanskeligere å lage enn taco med kjøtt. Her er en del varianter:

 

 

Mild fisketaco – perfekt for barnefamilien

Du kan bruke vanlige fiskepinner, eller steke terninger av for eksempel laks i panne, bruk olje eller smør og strø litt vanlig tacokrydder i.

 

Varm tacotubs eller tortillas i ovnen og fyll med fisk, litt revet mild ost, rømme med tacokrydder pluss barnevennlige grønnsaker som agurk, tomater, salat, finsnittet vårløk og mais.

 

Fisketaco er en ny trend som hele familien vil elske! Sprø, panert fisk, crispy grønnsaker og en god saus. Oppskrift på fisketaco.

Foto: Favorittoppskrifter.no

 

Avokadorøre eller guacamole kan godt erstatte tacosaus. Avokadoen inneholder masse sunt fett og gode næringsstoffer! Mos en moden avokado sammen med et par spiseskjeer rømme eller yoghurt naturell, litt salt og pepper, en skvis lime og gjerne litt finhakket koriander, eventuelt litt finhakket hvitløk hvis barna spiser det.

 

 

Hot og godt

Hjemmelaget chilisalsa er godt for den som liker litt «hot» tilbehør:

  • 1 potte koriander, frisk, hakket
  • 4 tomater
  • 1 rødløk
  • 1 grønn paprika
  • 2 røde chili
  • 1,5 lime
  • 3 ss olivenolje, extra virgin

Ta ut kjernene og press saften ut av tomatene før du kutter dem i fire deler og har i en plastbolle. Grovhakk løk, koriander og grønn paprika og ha i bollen.

Sjekk styrken på chiliene før du hakker opp, og vurder om du trenger én eller to.

Chilien bør finhakkes. Ha i i chilien, tilsett all limesaften du greier å presse ut, olivenolje og litt salt.

Mal alle ingrediensene til en passende (ikke alt for finmalt) konsistens med stavmikser eller foodprosessor, eller bare grovhakk med kokkekniven.

 

TIPS: Bruk engangshansker når du hakker chili, eller vask deg veldig godt på hendene etterpå. Du må ikke ta deg til øynene med «chilifingre», da vil du slite med rennende og sviende øyne i lang tid etterpå…

(Oppskrift fra klikk.no)

Merete Holger Storli 29. apr 2017