Crispisalat hele året!

På tross av at vårt kjølige klima gir knallgode vekstvilkår for frukt og grønt om sommeren, er det naturlig nok skralt på jordene og i kjøkkenhagene om vinteren. Men frukt og grønt må vi jo ha! Og det som ikke kan lagres, må derfor importeres.

 

Crispisalat – ferskvare hele året

Crispisalat derimot, er imidlertid en norsk ferskvare hele året. Det kan Coop-kunder takke Crispisbonde Terje Viken for! På gården hans i Trønderlag er ting nemlig i konstant vekst - bokstavelig talt.

 

–Produksjonen av crispisalat foregår fra frø til ferdig pakket salat i et og samme veksthus. Vi sår, produserer og høster 58.000 stk salater hver uke hele året igjennom. I tillegg får vi en jevn og god kvalitet, da vi dyrker dette i regulert klima og fullstendig uten sprøytemidler.

 

 

artikkel_norskfruktoggront-2.jpg

 

 

Crispisalaten er både robust og anvendelig

 

Crispisalaten er en favoritt blant norske husstander. Og det er kanskje ikke så rart; for i tillegg til at den alltid er i sesong, er det en meget holdbar og sprø salat med en mild smak som kan brukes i alt fra salatboller til garnityr. Videre er crispisalaten rik på kostfiber, og er en naturlig kilde til K- og B-vitamin.

 

Det er heller ikke til å stikke under en stol at veien er kort fra jord til bord for crispisalaten.

 

–Da vi høster dette i veksthus er det kort tid fra høsting til salg, uavhengig temperatur og regn. Vi har et tett og nært samarbeid med Coop som fungerer veldig bra, og det skal vi fortsette med!

 

Terje’s Crispisalat finner du ved frukt og grønt disken hos Coop Prix. Velkommen!

 

Redaksjonen 15. apr 2020